avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am 2 situatii: 1. Am lucrat in anii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am 2 situatii: 1. Am lucrat in anii 2000-2002 in baza ...

Buna ziua!
Am 2 situatii:
1. Am lucrat in anii 2000-2002 in baza unei Conventii civile inregistrate la ITM. Cand am solicitat adeverinta de vechime, acea perioada nu imi apare ca si cum ar fi fost lucrata.
Intrebarea mea , in acest caz, este: Constituie sau nu vechime in munca acea perioada? Dar stagiu de cotizare? Poate fi rasccumparata acea perioada?
2. Dupa Conventia civila, am avut Contract individual de munca cu norma partiala de 4 ore, pe o perioada de 26 luni . Adica anii 2004-2006, aproximativ. Pentru a calcula vechimea in munca (nu in specialitate), se calculeaza luna intreaga, adica rezulta o vechime de 2 ani si 2 luni, sau se calculeaza cu fractie, rezultand doar 1 an si 1 luna vecime? Dar stagiul de cotizare care este in acest caz?
Mentionez ca in aceasta perioada am urmat si cursurile " la zi" ale unei facultati pe care am si absolvit.o.
In aceste conditii, la rascumparare, in limita celor 6 ani ce perioade sunt cuprinse?
Am implinit 18 ani in luna februarie 1997 si am absolvit liceul in acel an, luna iunie.
Va multumesc anticipat pentru timpul si interesul acordat!

Alte discuții în legătură

Diploma de absolvire a facultatii, primita dupa 5 ani, poate modifica punctajul de calcul al pensiei? Eugen-Sterian Bercea Eugen-Sterian Bercea Buna ziua, Dupa terminarea facultatii, iulie 2009, sotia a fost incadrata la locul de munca (Ministerul Telecomunicatiilor - Directia economica) pe postul cu ... (vezi toată discuția)
Facultate + master la zi = vechime? petje petje 1 an de facultate se echivaleaza cu 1 an vechime? (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta MHT RICA MHT RICA BUna ziua Mama lucreaza din 1978, cand se poate pensiona la ce varsta. MUltumesc. (vezi toată discuția)