In baza Lg.112/1995, s-a dat o HCL prin care fostii proprietari primesc in natura 2 apart.din imobil, iar pentru al treilea li se acorda despagubiri.Ei nu contesta HCL, care ramane asa cum s-a dat, dar dupa aproape 2 ani de la aceasta HCL, revendica, prin actiune in revendicare pe calea dreptului comun, in instanta intregul imobil, fara sa faca vorbire de existenta acelei HCL şi, prin hot.jud.definitiva si irevocabila li se da intreg imobilul in natura.Legea zice ca:"Art. 24. Rezolvarea cererilor privind restituirea în natura sau despãgubirea pentru imobilele cu destinaţia de locuinţe trecute în proprietatea statului se face numai în temeiul prevederilor prezentei legi."Acea hot.jud.a fosdt folosita ca si act (titlu) de proprietate de către cei ce o detin.In aceste conditii, pot cere in instanta anularea sa, pe drept comun, ca si a oricărui alt act de proprietate? Ce pot cere? Anularea sau sa se constate nulitatea absoluta a acestui act de proprietate (hot.jud.), intrucât a fost data cu nerespectarea legii, atata vreme cat Lg.112/1995 prevederea imperativ ceea ce am citat mai sus, adica faptul ca imobilele respective se puteau revendica numai in temeiul acestei legi si nu pe calea dreptului comun?Este imprescriptibil dreptul de a solicita in justitie anularea unui act de proprietate ? Dar dreptul de a solicita sa se constate nulitatea absoluta a unui asemenea act?
Nu ati specificat, cronologic vorbind, situatia!In ce an au revendicat intregul imobil fostii proprietari, dupa ce au acceptat HCL? Sa presupun ca este vorba despre Legea nr.247/2005?
Am specificat: la vreo doi ani dupa ce s-a dat HCL, adica HCL s-a dat in iunie 1996, iar ei au promovat actiune in instanta la 15 mai 1998. Nu aparuse niciuna din legile ulterioare, era in vigoare to Lg.112/1995.