avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Codul penal,Art 226
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Codul penal,Art 226

Codul penalArt 226
(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.

Ordinul nr. 5447 din 31 august 2020
Art. 186
(2)În timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea
telefoanelor mobile; prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea
acestora în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situaţia folosirii
lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă. Pe durata orelor de curs telefoanele
mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să
nu deranjeze procesul educativ.

1.Art. 186(2) încalcă art. 226(4-d) din Codul Penal?
2.Dacă intr-o școala există un cadru didactic cu un comportament agresiv în timpul orei, elevul are dreptul conform articolului din Codul Penal să îl inregistreze? Cum ar putea sa surprinda aceasta o fapta de interes public daca Ministerul il obliga să pastreze telefonul într-un loc special amenajat? Evident că daca elevul deranjeaza ora, trebuie să suporte sanctiunile corespunzatoare.
3. Dacă un alt a deranjat ora , insă fapta sa nu este prevazuta in Regulamentul scolii ca faptă care poate fi "sanctionata' cu scaderea notei la purtare, atunci poate sa ii se scada nota la purtare?
Statutul elevului prevde că:
Articolul 15
Elevilor le este interzis:
g) să utilizeze telefoanele mobile în timpul orelor de curs, al examenelor și al concursurilor; prin excepție de la această prevedere, este permisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic,
în situația folosirii lor în procesul educativ sau în situații de urgență;
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2022
Radamante, utilizator

Alte discuții în legătură

Deposedare de telefon mobil in scoala Flor666 Flor666 Buna ziua, Exista vreo lege in vigoare care sa permita unui diriginte de clasa gimnaziala de a retine,telefonul mobil al copiilor din clasa pe toata durata ... (vezi toată discuția)
Abuzul cadrelor didactice Radamante Radamante 1.Intr-o scoala exista cadre didactice care jignesc elevii. 2. Conducerea scolii le interzice elevilor sa detina telefoane mobile sub pedeapsa scaderii notei ... (vezi toată discuția)
Un profesor care îi i-a telefonul mobil unui elev, din cauza ... Robi Alex Robi Alex Un profesor care îi i-a telefonul mobil unui elev, din cauza ca are ceva personal cu acesta și îl amenință că nu îl mai primește, poate fi considerată ... (vezi toată discuția)