avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract executie - refuz incetare lucrari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract executie - refuz incetare lucrari

Buna ziua,
De la bun inceput vreau sa specific faptul ca ma adresez celor cu experienta in domeniul rezilierii unui contract de lucrari constructii.
Mai exact ma intereseaza sa aflu problemele cu care s-au confruntat, sfaturi pentru preintimpinarea si rezolvarea acestora, in conditiile in care rezilierea, aproape sigur, se va finaliza in instanta.
Contractul in cauza a fost reziliat din cauza perspectivei nefinalizarii lucrarilor in termenul contractual, prelungirea duratei de executie fiind exclusa deoarece corectiile financiare nu sunt deloc neglijabile.
Am cautat pe net si am gasit unele referinte (plan de demobilizare, masuri de conservare etc.), dar lipsa de experienta si specificitatea spetei m-au facut sa apelez la ajutorul vostru.
In stadiul actual mi-as dori raspunsuri cu privire la modul de evacuare a santierului, antreprenorul refuzand sa inceteze lucrarile, implicit sa le predea, inclusiv amplasamentul. I-am facut notificare de reziliere contract (neprelungire asigurare si polita garantie de buna executie lucrari), contestata printr-o adresa in care invoca unele vicii de forma (articole numerotate gresit). I-am mai trimis si o solicitare de incetare lucrari si eliberare amplasament (cu termen), insotita si de un plan de demobilizare, cu etape (estimare stadiu fizic si valoric, predare carte constructie, evacuare santier, receptie lucrari executate) dar refuza sa plece si lucreaza in continuare.
Deocamdata ne-am impotmolit cu refuzul de a inceta lucrarile si de a evacua amplasamentul. I-am solicitat si desemnarea unui reprezentant in toata babilonia aceasta, dar fara succes.
Ce este de facut in continuare ? Sa apelez la politie nu cred ca este o solutie (pe ce temei legal m-ar ajuta ?!). Sa blochez cumva accesul muncitorilor, iarasi nu cred ca este cazul si oricum nu rezolv in totalitate problema.
Multumesc mult pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: zenovius , utilizator 16:26, 7 Iunie 2022
Este foarte greu sa vi se dea niste sfaturi pertinente fara sa fie citit contractul si vazut exact conditiile de reziliere, responsabilitati, obligatii, drepturi, etc. In principiu, constructorul/antreprenorul are o ipoteca legala asupra constructiei. Nu ne spuneti daca facturile sunt achitate la zi, carui fapt se datoreaza intarzierile, daca corectiile financiare au la baza lucrari suplimentare, daca a existat o imposibilitate fie chiar si temporara de executare. Sunt multe aspecte de luat in seama, nimic in drept nu e batut in cuie, mecanic, sablon.
Buna ziua,
Este foarte adevarat ce spuneti dumneavoastra, dar eu m-am adresat celor care au mai parcurs o asemena procedura si am mentionat cateva intrebari punctuale. Cauzele nu intra in discutie, dezbaterea incepand de la momentul rezilierii. Repet pentru cine a mai trecut prin asa ceva: care sunt etapele ''clasice'' dupa emiterea notificarii de reziliere ?
Multumesc.
Domnule draga, daca cereti sfaturi pe un forum de specialitate, incredeti-va in specialisti cand vi se pun niste intrebari. Cauzele intra in discutie. Nu exista etape "clasice". Fiecare contract are particularitatile lui dictate de vointa partilor. Nu exista sablon. V-o spun de pe pozitia unui consilier juridic care de 15 ani cel putin are de-a face doar cu domeniul imobiliar/constructii/proiectare si cu antreprenori. Vreti un sfat gratis, macar oferiti detaliile care vi se cer. Aroganta asta cu care cereti un sfat cand oricum stiti dvs. mai bine nu e ok. Este foarte posibil sa nu aveti motiv de reziliere intemeiat, cf clauzelor contractuale si mergand pe "etapele clasice" sa ajungeti in litigiu.
Buna ziua,
Nu doresc sa intru in polemica cu dumneavoastra si va rog sa primiti scuzele mele pentru obtuzitatea postarilor mele.
Multumesc pentru raspunsuri, consider subiectul inchis.
O zi frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subantreprizã sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum puteţi deosebi un contract de prestări servicii de lucrări de un contract de subantrepriză ? Ce raspundere are prestatorul in condiţiile în care ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de prestari servicii si predare amplasament. thea30 thea30 Buna ziua In urma cu cativa ani am semnat un contract de executie lucrari constructii. S-au semnat toate Procesele Verbale, inclusiv cel de Predare-primire ... (vezi toată discuția)
Sef de santier de la alta firma - conducator al locului de munca sadrian sadrian Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie. O firma de constructii, in calitate de Antreprenor, semneaza cu un Beneficiar un contract de lucrari, care ... (vezi toată discuția)