In codul muncii si in CCM la nivel de ramura sanitara se prevede ca , CIM se suspenda la initiativa angajatorului în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
Daca s-a formulat o plangere penala pt suspiciunea de abuz in serviciu in dauna intereselor publice ,prin faptul ca, dl X in perioada cat a activat ca manager, Auditul Intern din cadrul entitatii superioare si Anrmap-ul au constatat mai multe nereguli privind respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, se poate suspenda CIM-ul?
ok. nu ca sa ma scuz...dar eu lucrez in cadrul institutiei din 28 dec 2009, daca se emite acum decizia de suspendare este tarziu. Din cate stiu(se poate sa ma insel) CIM-ul nu pote fi suspendat pe perioada concediului medical , stiu bine sau ma insel?
C.i.m.-ul este deja suspendat pe perioada concediului medical ... se poate emite decizia de suspendare daca s-a depus plangerea penala .. parerea mea este ca in aceste conditii, mai intai opereaza suspendarea de drept si apoi supendarea la initiativa uneia dintre parti.
Incompatibilitate?
radu_al
Sunt functionar public intr-un serviciu deconcentrat al Ministerului Culturii si de curand am castigat un concurs de manager al unei instituţii de cultura ... (vezi toată discuția)