avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna Ziua!,Ma confrunt cu o problema:Lucrez in domeniu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna Ziua!,Ma confrunt cu o problema:Lucrez in domeniu Bugetar,la ...

Buna Ziua!,Ma confrunt cu o problema:Lucrez in domeniu Bugetar,la un serviciu in cadru primariei unde salarizarea este in functie de vechimea in cimpul muncii,eu am o perioada cind am fost pensionat medical gradul 2.la stabilirea vechimii la actualul loc de munca nu a fost luata in calcul aceasta perioada,stagiu militar a fost luat in calcul...Rog detalii daca perioda cind am beneficiat de pensie medicala se poate lua in calcul..Multumesc pentru intelegere!
Cel mai recent răspuns: cacenschivio_GL; , utilizator 20:57, 30 Mai 2022
Perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate, nu constituie vechime in munca si, prin urmare, nu poate fi luata in considerare.
Multumesc ptr.răspuns!De acord cu Dvs.,dar o intrebare in care am benficiat la pensie handicap gr.2 se ia in calcul la stabilirea pensiei limita de vârsta,ca perioadă asimilată stagiului de cotizare atunci de ce nu se ia in calcul la stabilirea unei perioade in care am fost nevoit sa stau in pensia gr.2 datorita starii de sanatate,iar stagiu militar obligatoriu ests o vechime in cîmpul muncii!Nici stagiu militar nu am fost platit sa defasor activitati si nici nu am cotizat in sistem ,la fel si in al doilea caz,dacă cunoasteti exact legea,sau paragraful din lege care stabileleste exact situatia semnalata!Multumesc pentru întelegere@

Cornel Vasile a scris:

Perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate, nu constituie vechime in munca si, prin urmare, nu poate fi luata in considerare.

Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
cacenschivio_GL;, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virsta de pensionare angelicaursu angelicaursu Buna seara.Doresc sa va pun si eu doua intrebari.Am 13 ani si citeva luni in cimpul muncii grupa.2 de munca .Din 1998 sint pensionata medical gr.2 si din2010 ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj este vechime in munca pentru pensie? valsib valsib Buna ziua, perioada de somaj indemnizat reprezinta vechime in munca exact ca atunci cind ai fi angajat ? Perioada de somaj indemnizat se ia in calcul la ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate este considerata vechime in munca? ADINABODESCU ADINABODESCU Sotul meu este nascut pe 01/10/1956.Vechime in cimpul muncii are 22 de ani.Din anul 1994 este pensionat de invaliditate gr 2. La ce virsta poate iesi ... (vezi toată discuția)