avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primăria, UAT si /sau Consiliul Local Bună!In cazul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primăria, UAT si /sau Consiliul Local Bună!In cazul in care ...

Primăria, UAT si /sau Consiliul Local


Bună!In cazul in care am facut o cerere catre consiliul local privind emiterea unei hotărâri pentru suplimentarea unei suprafețe de teren cu x mp ,suprafață concesionata anterior si nu am primit raspuns,iar acum doresc sa formulez cerere de chemare în judecată in contencios administrativ, pe cine chem in judecată, consiliul local si UAT sau consiliul local si primăria ?Poate am spus o prostie si UAT este de fapt primaria ...? Mentionez ca terenul este in cf in domeniu privat a orașului si in administrarea consiliului local. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
danalida, utilizator
daca motivul plangerii este lipsa raspunsului, atunci veti identifica drept parat consiliul local (el n-a raspuns, nu?)
Mulțumesc pentru răspuns !Da, consiliul local nu a răspuns, dar eu vreau să cer în contencios obligarea consiliului local la emiterea unei h.c.l. privind acea suplimentare de suprafață , doar că terenul este în proprietatea privată a UAT și mă gîndesc că se va invoca aceasta în instanță de către consiliul local în calitate de ...administrator doar pentru a nu mi se concesiona , acesta fiind unul dintre ”motive” ,chiar dacă tot consiliul local a fost acela care a emis o h.c.l. prin care mi s-a concesionat o suprafață din același teren cu un an înainte .De aceea m-am gîndit să chem și UAT în instanță și/sau primăria ...”Procedez bine sau ...? Mulțumesc anticipat!

adriandimitriu a scris:

daca motivul plangerii este lipsa raspunsului, atunci veti identifica drept parat consiliul local (el n-a raspuns, nu?)

pe ce va veti intemeia cererea de a obliga CL sau emita o hotarare? Aveti un drept de preemptiune, ceva? majoritatea HCL sunt acte de oportunitate.
aceasta e doar o opinie personala. altii pot avea alte opinii.
Păi, situația este cam așa: fac cerere la consiliul local pentru concesionare unei suprafețe de teren în fața geamurilor apartamentului pentru extinderea balcoanelor la parter ,teren aflat în cf în proprietatea privată a localității și în administrarea consiliului local ,categoria curți-construcții, mi se aprobă ,închei contract de concesiune , fac cerere de suplimentare a suprafeței prin h.cl. la același consiliu , mi se aprobă ,închei act adițional la contractul de concesiune , trec în cf-ul terenului toate aceste acte, plătesc concesiune ,extind balcoanele cf legii , fac către consiliul local o altă cerere de suplimentare suprafață din același top din care mi s-a concesionat de 2 ori ,dar nu primiesc nici un răspuns,fac plîngere prealabilă și ....nimic...!E vorba acum de o suprafață din același teren în fața geamului unei camere, la 2 cm distanță de geam . Eu zic că sînt preemptor. Vreau să fac acțiunea în contencios , să chem consiliul local în instanță în baza prevederilor legii contenciosului pentru că nu mi s-a răspuns la cerere ,să cer obligarea consiliului la emiterea unei h.c.l. de suplimentare suprafață ținînd cont că de 2 ori a emis h.c.l. vizînd același teren ,teren care este la 2 cm distanță de geamurile apartamentului meu,dar vreau să chem și UAT ,fiind terenul în proporietate al UAT și aș vrea să chem și primăria pentru că la primăria s-au înregistrat cererea și plîngerea prealabilă care au rămas fără răspuns. Ce ziceți , am gîndit bine ? Sau pe cine credeți că ar fi bine să chem în instanță ?Mulțumesc anticipat!

adriandimitriu a scris:

pe ce va veti intemeia cererea de a obliga CL sau emita o hotarare? Aveti un drept de preemptiune, ceva? majoritatea HCL sunt acte de oportunitate.
aceasta e doar o opinie personala. altii pot avea alte opinii.

Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
danalida, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
după părerea mea, nu. gândirea dvs se întemeiază pe regula de trei simpla. dar asta nu trebuie sa va împiedice in întreprinderea dvs.

Alte discuții în legătură

Procedura anulare hcl Crisstel Crisstel Cum trebuie sa procedeze secretarul UAT si primarul (ca initiator al proiectului de hotarare) la primirea unor plangeri prealabile de anulare a unei HCL? Este ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent - pierdere valabilitate concesiune miki_M miki_M Conform art.36 , alin.1 si alin.2 din Legea 50/1991 , daca in termen de 1 an de la incheierea contractului de concesiune nu se solicita autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Teren constructie balcon paliucatalina paliucatalina as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se ... (vezi toată discuția)