avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... teren constructie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

teren constructie balcon

as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se specifica nimic in acest sens si de la Cadastru nu am primit nici o informatie in acest sens. Apartamentele au in jur de 48 mp fara balcon iar in contractul unui vecin se precizeaza ca are drept de folosinta asupra unei suprafete de 11 mp iar proprietar asupra terenului pe care este edificat blocul ete statul roman.
vreau sa construiesc balcon la parter si nu stiu cum sa rezolv problema cu reglementarea juridica a terenului pe care se construieste balconul.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: danalida , utilizator 09:35, 1 Decembrie 2017
Din moment ce in contractul de vanzare cumparare aveti drept de folosinta asupra terenului aferent constructiei inseamna ca nu I'l aveti in proprietate. Va adresati primariei care va emite titlu de proprietate asupra terenului . In orice caz constructia pe care o doriti a face trebuie sa aiba autorizatiile necesare , autorizatie de construire, proces verbal de receptie .....trebuie intabulata si platit impozit si pe aceasta suprafata.
Daca este vorba despre imobil de locuit in comun,terenul invecinat apartine domeniului public
Daca intentionati sa executati extindere prin construire balcon este necesar sa realizati proiect tehnic in baza caruia sa solicitati autoritatii publice locale autorizatie de constructie si certificat de urbanism
De regula daca imobilul nu detine balcoane nu se permite modificarea aspectului exterior al condominiului
Art 11 al 2 din L nr 230/2007 Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune ,fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari
Multumesc pentru raspuns!
am obtinut certificat de urbanism
sunt in stadiu de executie proiect si plan topo
dar in certificatul de urbanism imi cere si reglementare juridica a terenului si nu stiu de unde sa incep.
Balcoanele de la etajele superioare sunt in exterior, adica au o amprenta pe sol

Solicitati la serviciul de specialitate din primarie clarificarea statutului terenului
Daca in imobil exista balcoane in exterior,posibil sa obtineti si autorizatie de construire balcon la limita ecartamentului constructiilor deja existente in proiectul initial al imobilului
Portiunea in latime de 80-90 cm de la zidul cladirii face parte din proprietatea comuna, astfel incat in afara de autorizatia pe care ati obtinut-o, acum trebuie sa obtineti si acordul asociatiei de proprietari, acord consemnat la notariat (dupa stiinta mea).
Mergeti la presedintele asociatiei si discutati despre acest acord.

Alte discuții în legătură

Constructie balcon la parterul unui bloc GeoDra GeoDra Buna ziua, dupa mai mult de 60 de zile, Primaria Bragadiru mi-a refuzat eliberarea unei autorizatii de construire balcon, sub unul existent. Am avut Acordul ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului ... Claudiu Smarandache Claudiu Smarandache Buna ziua! Doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului in sectorul 4,București. Am obținut certificatul de urbanism. Întrebarea mea este cum pot ... (vezi toată discuția)