avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta comuna

Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta proprietate comuna (50% -50 %)
Pe scurt, am divortat de fosta sotie in 2019 dar ne-am separat definitiv in acest an, Feb 2022. Divort amiabil, notar, partaj nefacut pentru ca nu l-am dorit nici unul. Fara a fi informat, si-a adus noul iubit sa locuiasca impreuna in apartamentul bun comun, alaturi de cei doi copii ai nostri. Nu am fost OK dar, intelegand ca respectivul si-a cumparat un apartament pe care il mobileaza, am acceptat oarecum situatia tranzitorie fara alte discutii, cu speranta ca la un moment dat se vor muta impreuna.
Recent, am auzit de la unul dintre copii ca "nu am ce cauta acolo", chestie care imi displace - acolo e domiciliul meu, acolo vreau sa-mi vizitez copiii, acolo am inca lucruri si acolo vreau sa trag peste noapte daca am de lucru la masina sau vreau sa-mi petrec cateva zile libere. In esenta, vreau ca atunci cand ii anunt ca vin "acasa", sa dispara amandoi din peisaj in perioada respectiva.

Ma intereseaza, in eventualitatea in care ii gasesc totusi acasa pe amandoi, sa stiu ce drepturi am in privinta imobilului respectiv si daca lucrurile evolueaza negativ, daca pot cere un ordin de restrictie pentru respectivul.

Deasemenea, o recomandare de avocat (CT) dispus sa ma asiste in acest caz.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
Madriannn, utilizator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 10:46, 8 Iunie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca dv. nu ati inteles ca ati divortat. NU puteti impune fostei , subliniez fostei soții sa traiasca conform dorintelor dv. E obligatoriu sa faceți partajul, Îmi rezulta ca nu ati clarificat multe lucruri la divorț. Sunteți coproprietar, e adevarat, dar s-a stabilit la divorț ca minorii vor rămâne în casa cu mama? Asta presupune ca dv. sa va căutați o alta locuință . De multe ori în lipsa unei sentințe clare, lucrurile rămân neclarificate. Înțeleg ca ati divorțat la notar. Divorț cu minori la notar și fără reglementarea tuturor aspectelor..Nu a fost o decizie inspirata.Sfatul meu juridic este sa faceți partajul și sa intelegeti ca motivele dv de supărare nu au legătură cu unde va reparați mașină. Nu puteți sa va infintati în casa și să-i obligați sa plece, inclusiv copiii, nu? Ca doar acolo primiți corespondenta. Faceți partajul, iar fosta soție greșește doar prin faptul ca nu promovează acțiunea de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere coproprietate ContSters277797 ContSters277797 Am un proces de partaj in derulare. Imobilul care face obiectul partajului este locuit de fostul sot, eu locuind momentan in alt spatiu. Imobilul este bun ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)