avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare constructie

cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are mai mult de x ani se poate intabula fara autorizatie de construire sau ceva?
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 12:24, 3 August 2010
Va trebui sa obtineti autorizatie de constructie.
La taxe locale figureaza constructia?
Daca nu exista(ati verificat la arhiva Primariei sau la Arhivele Nationale?) Autorizatie se face documentatie de intrare in legalitate, se va emite o Autorizatie de Construire si in baza acesteia se poate face intabularea constructiei. Daca constructia este solida merita si realizarea unor imbunatatiri prin noua Autorizatie solicitata, daca nu, mai bine o demolati(neexistand dovada autorizarii constructiei nu mai este necesar obtinerea autorizatiei de demolare)
Cum sa faci autorizatie dupa 40 de ani? :O
Accesiune imobiliara (daca va apartine terenul) sau uzucapiune. In instanta.
E usurel dar costa ceva... Dar va faceti astfel act de proprietate pe care-l veti intabula... in loc de autorizatie! =D>
AVLIL a scris:

Cum sa faci autorizatie dupa 40 de ani? :O
Accesiune imobiliara (daca va apartine terenul) sau uzucapiune. In instanta.
E usurel dar costa ceva... Dar va faceti astfel act de proprietate pe care-l veti intabula... in loc de autorizatie! =D>

E calea de ales ; costa mai putin decat autorizatia care presupune proiect, expertiza, timp pierdut, functionari publici plictisiti s.a.
Nu trebuie intabulat doar constructia ci si terenul de sub aceasta, indrumare veti primi de la inginerul care va intocmi schita cadastrala, acela este punctul de plecare.

Alte discuții în legătură

Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)
Autorizație de construire pentru o anexa gospodăreasca ilegal construita Simona.Dunca Simona.Dunca Buna ziua! In 2015 (acum vreo 5 ani) am construit o anexa gospodăresc (beci - fundatie din beton sapat in pământ + garaj deasupra) de aproximativ 10 ... (vezi toată discuția)