avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament autentic

Testament autentic

Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii pe mama care a decedat și pe unchiul meu. Nu ma înțeleg cu unchiul din nici un punct de vedere. Succesiunea nu este dezbătuta am 3 succesiuni de făcut după bunic,bunica și mama. Unchiul meu îmi poate ataca acel testament în instanță? Ce drepturi am cu acel act pana la dezbaterea succesiunii și cât se ia în considerare în momentul respectiv sau în momentul în care se deschide succesiunea? Va mulțumesc!

Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2022
Georgyana22, utilizator
Va mulțumesc pentru răspuns. Dar se poate elibera un certificat de legatar în baza testamentului fără prezența unchiului meu?
Am înțeles ca se poate face certificat de legatar. În ce condiții se eliberează acest certificat de legatar?
irina.pricop a scris:

Teoretic, da. Acum ramane de vazut ce spune si notarul. Eu nu vad de ce nu fiindca nu il implica nici pe unchi si nici pe bunica postdecedata.

Nu.
Art 106 din Legea notarilor publici... 36/1995
(3) Dacă printr-un testament autentic s-a instituit un legatar universal, se citează, în lipsă de moştenitori rezervatari, numai legatarul;

Unchiul dvs. este moștenitor rezervatar al părinților săi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am o nelamurire in ceea ce priveste un testament ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu un testament creat de bunicul meu pentru mine si sora mea. Declar ca dansul a avut 2 copii, pe mama care a decedat si un fiu ... (vezi toată discuția)
Testament BOGDANA86 BOGDANA86 buna ziua am si eu o problema legata de un testament bunica mea grav bolnava in iulie 2007 a fost luata de unchiul meu si dusa la un notar pentru a intocmi ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)