avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare imobil copilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare imobil copilului

Buna ziua.Numele meu este Daniela Petrache.Vreau sa-i fac act vanzare cumparare copilului meu.Mentionez ca sunt casatorita de 26 ani cu sotul meu avem impreuna un singur copil .Imobilul in care locuim vreau sa-l vand copilului ,l-am cumparat eu in timpul casatoriei.Mai mentionez ca vreau si sa divortez dupa ce voi face acest act deoarece sotul meu a devenit alcoolic si nu vrea sa se trateze .Am discutat cu el problema vanzarii si este de acord .Antrebarea mea este:cum fac acest act deoarece vreau sa fiu in siguranta nu stii niciodata cum judeca copii dupa ce se vad cu actele facute si vreau sa evit acest lucru,si mai intreb cum procedez la ca aceea clauza pe care urmeaza sa o pun sa nu-l includa si pe sot.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:19, 18 Ianuarie 2010
Avand in vedere ca apartamentul este bun comun, actul de vanzare cumparare va trebui facut de ambii parinti. Copilul (tinand cont ca este minor) va trebui reprezentat de unul dintre parinti, in speta putand fi chiar dvs. Pentru acest lucru, trebuie sa mergeti la autoritatea tutelara de la primaria de care apartineti, sa le explicati situatia, iar ei va vor da avizul ca puteti sa reprezentati copilul in situatia descrisa.
Cu acest aviz, cu toate actele imobilului si impreuna cu sotul va prezentati la notar pentru incheierea contractului de vanzare cumparare.
Pentru a va asigura un trai cat de cat linistit puteti include o clauza de uzufuct viager pe numele dvs. Asta inseamna ca dvs puteti sa inchiriati, sa platiti si sa incheiati orice fel de contract, pe scurt sa administrati imobilul copilului, iar copilul nu va avea decat dreptul de dispozitie, respectiv de vanzare a imobilului, urmand ca dupa moartea dvs sa devina pe deplin proprietar.
Daca nu va convine situatia de mai sus, in contract se poate include clauza de abitatie viagera in favoarea dvs care presupune ca aveti dreptul doar sa stati in imobil pana la moartea dvs, fara a avea vreun alt drept.
Alegerea este a dvs.
Sper sa va fi fost de folos.
Am uitat sa mentionez copilul are 19 ani. Daca divortez dupa efectuarea actului de vanzare cumparare copilului mai este necesar vreun partaj .
Faceti-i o donatie a nudei proprietati si opriti-va uzufructul. Asa nici el nu poate vinde fara dvs. si aveti dreptul sa inchiriati sau sa folositi apartamentul.
Dupa divort faceti partaj daca au mai ramas bunuri comune ale dvs. cu sotul dvs., de ex. alta casa, masina, economii, bunuri de uz domestic etc.
Nu mai este necesar nici un partaj daca bunul avut (imobilul) a fost instrainat copilului.
Puteti sa divortati fara probleme.
buna ziua!
incheiati un contract de doantie prin care va rezervati un d r de uzufruct viager.
taxele la donatie sunt mai mici, nu se plateste impozit catre stat.
iar dc va rezervati si uzufructul viager taxele se calculeaza la 80% din val de grila a imobilului.

Alte discuții în legătură

Divort-partaj saiadi saiadi sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)
Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament catre copil ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul ... (vezi toată discuția)