avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor renunta la partea lui pentru o suma de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor renunta la partea lui pentru o suma de bani. Cum procedam?

Buna ziua
EU ,mama si fratele meu avem un apartament impreuna...
Dupa moartea tatalui meu (2012),s-a facut succesiunea.
Acum fratele meu doreste sa renute la partea un favoarea unei sume de bani.
Cum ce procedeaza?
Ce acte sunt necesare ?
Care este taxa?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:06, 13 Iunie 2022
Mergeti la oricare notar si faceti partaj. Ce acte si ce pret, va spune notarul.
Da, mergeti la notar sa va facă actele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La stadiul actual (cu dezbaterea succesiunii finalizata și 3 moștenitori acceptanti), nu se mai pune problema renunțării.
Și în orice caz, renunțarea la o succesiune nu poate fi condiționată de plata unei sume de bani. Altfel, e nulă absolut.
În momentul de față, nu va rămâne decât sa faceți toți 3 partajul, sa împărțiți bunurile, iar dacă fratele nu ia niciun bun, va primi o sulta sub forma sumei pe care ați convenit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare bunuri... suntem 4 frați, părinți decedați, unul ... CM1968 CM1968 Renunțare bunuri... Suntem 4 frați, părinți decedați, unul din frați a rămas în casa părintească, nu am făcut nici o succesiune după moartea ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a decedat și vreau să-i propun fiicei sale să renunțe la partea ei în favoarea mea. unde putem întocmi un act în acest sens? dell25 dell25 Buna seara, As avea si eu nevoie de un sfat la o problema destul de grea. Dupa moartea bunicilor nu s-a facut nici o succesiune(bunurile au ramas al ... (vezi toată discuția)
Succesiune!!! buna ziua.. mama și unchiul meu sunt moștenitori ... Ionut Florina Ionut Florina Succesiune!!! Buna ziua.. Mama și unchiul meu sunt moștenitori egali pe o casa și un teren.. Mama a decedat, iar acum dezbat succesiunea împreună cu ... (vezi toată discuția)