avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot avea custodia copilului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot avea custodia copilului meu

Sunt mama la un baietel de 1an si 6 luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.Ne-am despartit cand baietelul avea 1 an .Eu neavand sprijin din partea tatalui copilului iar salariul meu era mic a trebuit sa parasesc tara,baietelul l-am lasat in grija mamei ,in timpul acesta am cotribuit la cresterea acestuia.Dupa un timp ,tatal acestuia la luat la el pentru timpul cat sunt eu plecata,la fel eu am contribuind la cresterea acestuia.Copilul sta cu el de vreo 4 luni ,in tipul acesta el ma tot ameninta ca-mi pierd copilul si ca sunt mama denaturata..Problema este ca vreau sa ma intorc in tara si sa merg la tribunal pentru a cere custodie totala,el neavand conditii de crestere si educare a minorului.Ce pot sa fac?
:(
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:26, 17 Ianuarie 2010
Formulati in justitie actiune de incredintarea a minorului,prin care solicitati si obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere de pana la 1/4 din veniturile realizate in ultimele sase luni.
Actiunea trebuie sa o dovediti cu probatorii cu acte,interogatoriu,martori si prin efectuarea unei abchete sociale care sa concluzioneze asupra conditiilor de crestere si educare pe care parintii le ofera minorului.
Pentru a avea un sprijin profesionist,anjati un avocat care sa va consilieze si sa va sustina cauza.
multumesc pentru ajutor:))
Buna seara,

Prima conditie pentru a putea obtine incredintarea minorului este sa va ocupati cum trebuie de acesta.Este la varsta la care are nevoie si de afectiune materna nu numai "paterna" iar pentru a convinge instanta ca va puteti ocupa corespunzator de cresterea si educarea minorului, trebuie sa si faceti acest lucru...

Apoi, ar trebui sa grabiti procedura judecatoreasca de incredintare minor daca sustineti ca tatal a luat copilul si se ocupa deja de ceva timp de cresterea minorului.Poate tatal va dori si el incredintarea minorului iar lucrurile se pot complica.

Va trebui sa introduceti o cerere privind incredintarea minorului catre dvs. la Judecatoria competenta si sa aveti dovezi privind : contributia dvs. la cresterea copilului pentru perioada cat ati fost plecata, asigurarea unor conditii optime (spatiu de locuit) pentru cresterea si ingrijirea minorului, un loc de munca stabil etc.

Nu ne-ati spus daca tatal a recunoscut copilul.

Doar instanta se poate pronunta concret cu privire la intrebarea pusa de dvs. respectiv daca veti obtine sau nu custodia minorului, sanse insa aveti...dar trebuie sa depuneti un mic efort si sa convingeti instanta ca sunteti o mama buna.

Succes!:)


Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
O intrebare... man15 man15 In cazul unui divort, tatal poate obtine custodia copilului, un baietel care are varsta de 2 ani. Mama a plecat de acasa cu copilul acum 7 luni, si nu l-a ... (vezi toată discuția)
Unde pot merge sa verific pasaportul copilului meu, in conditiile in care se afla in custodia fostei sotii? Andrè86 Andrè86 Buna ziua tuturor, Pe scurt: sunt divortat, iar copilul, un baietel, se afla in custodia mamei si are 12 ani. Platesc pensie alimentara lunara, fara ... (vezi toată discuția)