avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pot ramane neplatitor TVA daca facturez marketing ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pot ramane neplatitor TVA daca facturez marketing catre firma US?

Buna ziua,

Servicii de Affiliate Marketing si Marketing.

Firma din Romania inregistrata ca neplatitoare de TVA, trebuie sa devina platitoare de TVA (nu se atinge plafonul anual) daca presteaza cele de mai sus pentru o firma din US?

Firmele din US: BuyGoods INC, Clickbank INC, etc.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2022
MihaiMih, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiMih , utilizator 21:20, 21 Iunie 2022
E la mine problema, in exprimare. Va descriu exact procesul.

BuyGoods/Clickbank au in platforma niste produse (ebookuri, etc). Aceste produse sunt ale unor producatori/vendori iar ei le urca pe aceste platforme.

Noi, marketing afiliatii, cream conturi de afiliati si promovam aceste produse prin diverse surse/le marketam.

Noi primim comision pentru fiecare vanzare. Insa noi nu avem produsele, nu le vedem, nu punem mana pe ele, noi doar avem niste linkuri.

Noi, afiliatii, nu avem nicio treaba cu producatorii/vendorii produselor, noi lucram direct cu BuyGoods/Clickbank, acestia ne transfera noua banii saptamanal. (tot ei transfera banii si producatorilor/vendorilor)

La transferul in cont, noi primim doar un mail in care ni se comunica suma, dar totodata noi putem vedea si in platformele respective exact ce si pentru ce primim comisioanele.

Acum problema este cu facturile.
Cum fac eu factura pentru asa ceva?
Cum bag eu in contabilitate aceste sume care intra in banca? cum le justific pe hartie?

Multumesc din suflet!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Descărcați din platformele clienților datele din care reiese venitul obținut și faceți o factură (chiar dacă nu o cere clientul) pe care o înregistrați in contabilitate.

Sau, dacă ce este pe platformă coincide cu ce încasați, consider ca nici măcar nu este nevoie să facturați ci puteți înregistra direct pe venituri: 5121 = 704.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
Iulian MANEA, Contabil
Coincid 100%.

Va dau exemplu de astazi: ei mi-au virat suma de 1000$ care au intrat in contul meu ca suma de 4600lei la cursul de 4.6.

Fix asa am.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E necesara inregistarea ca si platitor tva pe i.i,ca si afiliat marketer? sugar36 sugar36 Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns daca se poate din partea unui specialist de pe platforma dvs,Am o Intreprindere Individuala , codul principal este ... (vezi toată discuția)
E necsara inregistrarea ca si platitor de tva pe i.i,ca si afiliat marketer? sugar36 sugar36 Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns daca se poate din partea unui specialist de pe platforma dvs,Am o Intreprindere Individuala , codul principal este ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate a comisionului din afiliat marketing DianaP15 DianaP15 Buna ziua. Mă ajutati va rog cu o întrebare. Cum se înregistrează în contabilitate un comision din afiliat marketing? Am un SRL în România, neplătitor ... (vezi toată discuția)