avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obtinerea acordului asociatiei de proprietari pt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obtinerea acordului asociatiei de proprietari pt bransament electric trifazat

Am cumparat recent un apartament intr-un bloc si am solicitat spor de putere si bransare electrica trifazata furnizorului de energie electrica.

Avizul tehnic de racordare a fost emis, iar firma care va efectua bransamentul are nevoie de acordul asociatiei de proprietari pentru a efectua trasarea coloanei electrice trifazate din subsolul blocului prin holul blocului pana in apartament.

Presedintele asociatiei mi-a spus ca locatarii nu ar dori sa imi dea acest acord, desi sunt destul de sigur ca nu este adevarat.
Ma puteti sfatui cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie? Trebuie convocata o adunare generala pentru a se supune la vot darea acordului? Ma pot adresa in instanta daca acest acord nu imi este dat avand in vedere ca trasarea coloanei electrice prin partile comune ale blocului nu va aduce nicio atingere a drepturilor celorlalţi proprietari?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
zorg, utilizator
Cel mai recent răspuns: zorg , utilizator 10:21, 23 Iunie 2022
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este sa va adresati conducerii as. prop. IN SCRIS ! Intelegeti? Nu vorbe, ca suntem meseriasi la acest capitol.
Primind o solicitare in scris, conducerea as. prop. este obligata sa va raspuna tot in scris si atunci o sa stiti ce trebuie sa faceti - adica puteti chema as. prop. chiar in instanta, pe obligatia de a face. Adica, daca vior dans, pai sa impacam o formatie... Puteti apela si la un avocat !
Va doresc mult succes!
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
Adam Grecu, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti vatrianta sa va adresati personal individual proprietarilor sa semneze tabel de acord
In baza tabelului puteti solicita presedintelui sa se conformeze acordului majoritatii proprietarilor
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este bun sfatul adresat de @ynocentta;
Pentru mine este ceva de neinteles, dar cum fiecare bloc/scara are particularitatea sa - asta este...
La blocurile mai vechi (unii mai "documentati", le denumesc comuniste), din doua in doua etaje, avem cate un "cofret", cu energie electrica in sistem trifazat, pentru alimentarea alternativa a apartamentelor - dotat cu sigurante si v-ar veni foarte usor sa va alimentati apartamentul cu retea trifazata. Ei, nu stiu daca la dvs. aveti la fel, dar daca nu aveti asemenea facilitatate, trebuie sa "trageti" de la ce-a mai apropiata cutie, dar , iaca presedintele pe care l-ati ales sa va reprezinte interesele, i se pare ca v-ati facut o rampa de lansare... Om responsabil, ce mai...
Obtineti-va celelalte aprobari (in special de la furnizor), ca celelate sunt floare la ureche...
Succes!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
E chiar si legal acel tabel, pentru ca doar proprietarii de pe acea scara pot hotari acest lucru :
Art. 49
(4) Hotărârile adunărilor generale se iau în cadrul adunării generale convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociației de proprietari pot fi prevăzute și alte condiții de luare a hotărârilor, dar nu cu mai puțin de jumătate plus unu din voturile celor prezenți la adunarea generală convocată sau reconvocată. Pentru situațiile care vizează numai proprietarii unui tronson sau ai unei scări, hotărârile sunt luate prin acordul scris al majorității proprietarilor scării sau tronsonului respectiv, membri ai asociației de proprietari, pe bază de tabel nominal.

Asa ca, stringeti semnaturi si cu majoritate simpla mergeti la presedintele de asociatie si solicitati-i acordul asociatiei, cu stampila si semnatura, pentru ca nu are nici un motiv legal sa se opuna. In caz contrar reclamati-l la primarie, conform 102/1/e pentru depasirea atributiunilor si nominalizati-l ca persoana vinovata. Daca primaria e "normala la cap" si cunoaste legea, mai ales art. 49 trebuie sa-l amendeze cu minim 2500RON, cum scrie la art. 102.

Daca nu, va ramine doar calea instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
latka, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc mult pentru sfaturi. Pare că am reușit să îl conving când i-am cerut răspuns în scris unei cereri cu avizul tehnic atașat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! proprietarii unei scari de bloc doresc sa si schimbe ... becca becca Buna ziua! Proprietarii unei scari de bloc doresc sa si schimbe iluminatul clasic al scarii cu iluminat cu senzori. Presedintele asociatiei spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Obtinere uscatorie sorana_g sorana_g buna, ma ajutati va rog cu o informatie. Eu am executat niste lucrari intr-un bloc ( inlocuit acoperis, zugravit casa scarii ) si am avut o intelegere cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari bucuresti andrey23ken andrey23ken Salutare, Am nevoie de ajutor in privinta urmatoarei probleme: Este vorba de un rezidential nou in Bucuresti, Presedintele pus de dezvoltator la inceput ... (vezi toată discuția)