avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta administrator de bloc

Buna seara!
Acum o săptămâna și jumătate am fost inundata in urma precipitațiilor abundente, deși stau la etajul 3 din 10.
Am asigurare, am întocmit tot dosarul de dauna, îmi lipsește adeverinta din partea administratorului semnată și ștampilată care sa ateste inundația din apartament.
Tot blocul de pe partea mea, de la 10 pana la parter a fost inundat. Sunt câteva probleme pe terasa și cu pluvialele despre care se știe, dar asociația nu a dorit sa ia măsuri.
Am trimis email către administrator, acesta mi-a zis ca prin asigurare voi face rău asociației și ca nu e ok, ca poate ma răzgândesc, s-a mers pe intimidare.
I-am transmis la doua zile o cerere in scris căreia sa ii dea un nr de ingregistrare și am Atașat din nou adeverinta care îmi era necesară.
După numeroase e-mailuri, apeluri, discuții pe whatsapp atât cu admin, cât și cu președintele, aceștia refuza sa îmi ofere aceasta adeverinta pentru despăgubiri.
Ma puteți ajuta sa îmi spuneti ce as putea face pentru obținerea acestei Adeverințe?
Înțeleg ca as putea sa ma adresez primăriei, exista un departament special pentru asociațiile de proprietari?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:32, 23 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu chiar cum ati inteles dvs., ci va adresati direct primariei cu o reclamatie conform art. 102 alin 1 litera e, pentru depasirea atributiunilor de catre presedintele de asociatie (administratorul e doar un angajat si face ce-i spune presedintele) :
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
...........................
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator.
......................
Amenda este de minim 2500RON.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca la nivelul imobilului de locuit in comun este constituita asociatie de proprietari,conform disp L nr 196/2018 ,reprezentantul legal l acesteia este presedintele de asociatie care detine autoritate si competenta decizonala,sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti-inclusiv in instanta
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
In speta ,dv trebuie sa solicitati presedintelui de asociatie eliberarea documentului justificativ-nu administratorului de imobil
Conform dispa l nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de condominiu,sens in care asociatia de proprietari detine obligatia legala sa constituie si sa actualizeze functie de necesitati fond de reparatii din care sa achite executarea reparatiilor la partea comuna de condominiu
Initial notificati oficial asociatia de proprietari prin reprezentant legal cu obligatia eliberarii adeverintei -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca presedintele de asociatie refuza eliberarea documentlui justificativ,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa știu dacă este legal că președintele ... Ralucia Ralucia Buna ziua, as dori sa știu dacă este legal că președintele de bloc, vicepreședintele și cenzorul sa fie locatarii în același bloc. Daca administratorul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu hidroizolatia pe palier gavvaly gavvaly Probleme cu hidroizolatia pe palier: Buna ziua, In urma inundatiilor din Iunie si Iulie 2021, au aparut defectiuni la stratul de hidroizolatie. Blocul are 10 ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Nevrie Nevrie Locuiesc (proprietar) la ultimul etaj al unui bloc si Asociatia de proprietari refuza sistematic de mai bine de 2 ani sa repare terasa blocului de unde sunt ... (vezi toată discuția)