avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de 3 ani. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de 3 ani. Locuiesc impreuna ...

Buna ziua. Sunt casatori si am un copil de 3 ani. Locuiesc impreuna cu sotia si copilul intr-un apartament proprietate personala, cumparat de catre mine inainte de casatorie. Sotia nu are locuinta proprietate personala, insa are parintii la tara, care au doua case cu tot ce trebuie. Cum as putea sa oblig sotia sa plece din casa ? Sa il vand sau sa il donez mamei mele si apoi sa ii spun sa o dea afara? cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:20, 29 Iunie 2022
Sa aveti in vedere ca exceptie facand cazurile extraordinare, parintele rezident este de-obicei mama si, in consecinta, domiciliul minorului este stabilit la mama, indiferent ca aceasta are sau nu in proprietate vreun imobil. Cu alte cuvinte, daca doamna mama se stabileste in cele 2 case cu de toate ale socrilor dvs., acolo va avea domiciliul si copilul.
O fetita de 3 ani este probabil extrem de atasata de mama ei! Si vice versa. Cam cum credeti dvs ca va puteti goni sotia si opri copilul fara sa ii provocati o trauma copilului?? Oricum, nu se pune problema de asa ceva, dar eram curioasa cum credeti ca reusiti sa obtineti asta.
probabil ca domnul vrea sa o faca sa plece, iar apoi sa ceara divortul pentru parasirea de domiciliu. cine stie ce fel de complicatii sunt..,.
As vrea sa o fac sa plece cumva, cu copilul, in liniste, fara traume pentru copil, sa declar la politie parasirea de domiciliu, sa divortez si sa cer custodia comuna a copilului. Dar ideea e ca nu vrea sa plece de buna voie din casa.Ati inteles dvs...
Tocmai ca nu stiu cu sa fac , fara sa traumatizez copilul. De aceea, am cerut aici niste sfaturi, solutii legale.

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor lutzache lutzache Va rog sa ma lamuriti cum se stabileste domiciliul unui minor cu custodie comuna in cazul in care mama si tatal au acelasi domiciliu care este domiciliu ... (vezi toată discuția)
Pot pierde casa in urma divortului? marius144 marius144 Buna ziua, Va expun pe scurt situatia: 1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte) 2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil ... (vezi toată discuția)
Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă? gheocont gheocont Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru ... (vezi toată discuția)