avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... arenda, titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

arenda, titlu de proprietate

buna dimineata!
Am vb eu cu un avocat care mi-a spus, ca din cauza ca nu a fost colectivizat pamantul aici in zona , oameni nu au titlu de proprietate ei apar doar in registrele agricole(cred),din cauza ca nu a fost colectvizare primaria sau organele abilitate nu le-a mai eliberat acte de proprietate in 1990 cand s-a sfarsit colectivizarea,aceasta avocat mi-a spus sa consult registrele agricole din 1962(ianinte de colectivizare) cei care apar in registrul agricol din 1962 au decedat , ce ar trebui sa fac ?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ana-botez , utilizator 12:23, 19 Ianuarie 2010
buna ziua!
puteti pomova o actiune in constatarea uzucapiunii.
Asa este, in zonele necooperativizate nu s-au emis Titluri de proprietate in baza lg 18/91, asa ca trebuie promovata actiune in constatatrea dr de proprietate pe acele suprafete de teren pe numele dvs in calitate de mostenitor al celor ce au avut acele suprafete de teren pe motiv de uzucapiune(prescriptie achizitiva de peste 30 ani), facand jonctiune posesiilor cu antedecesorii dvs.
De la primarie trebuie sa luati o adeverinta cu proprietatile avute asa cum rezulta din registrele agricole din 1959-1962 in care sa se specifice ca proprietarii au avut gospodarii individuale si de aceea nu au titlu de proprietate. De curand m-am confruntat cu aceeasi problema si s-a rezolvat cu acea adeverinta.
:offtopic: Va rog sa folositi butonul "Raspunde", nu sa deschideti discutii noi pentru a continua. Multumesc.
Respectiva adeverinta care va fost eliberata de la primarie poate fi anexa la contractul de arendare in loc de titlu de proprietate sau are doar rol consultativ?

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare drept de proprietate teren Av_Mihaita Av_Mihaita Poate fi initiata o actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren pentru care exista titlu autentic (act de vanzare cumparare din anul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Cum se poate obtine Titlu de proprietate in speta: x foloseste fara acte un teren din 1920. Dupa deces, din 1940 succesorii folosesc terenul tot ... (vezi toată discuția)