buna dimineata!
Am vb eu cu un avocat care mi-a spus, ca din cauza ca nu a fost colectivizat pamantul aici in zona , oameni nu au titlu de proprietate ei apar doar in registrele agricole(cred),din cauza ca nu a fost colectvizare primaria sau organele abilitate nu le-a mai eliberat acte de proprietate in 1990 cand s-a sfarsit colectivizarea,aceasta avocat mi-a spus sa consult registrele agricole din 1962(ianinte de colectivizare) cei care apar in registrul agricol din 1962 au decedat , ce ar trebui sa fac ?
va multumesc anticipat!
Buna seara. Cunosc si eu o situatie asemanatoare si as dori sa va intreb daca persoana care introduce actiunea in constatarea dreptului de proprietate ar putea indroduce o clauza prin care acest drept sa fie cedat direct catre fii sau catre nepoti sau sunt 2 actiuni diferite? Va multumesc.
Daca sunt indeplinite cateva conditii, actiune in constatare poate fi facuta direct pe numele celor despre care vorbiti.dar trebuie discutat in concret.
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns. Situatia ar fi: strabunicii mei aveau un teren in folosinta fara sa fie proprietari, mi s-a zis ca plateau si un impozit. Dupa moartea lor, bunicii mei au continuat sa plateasca si sa se foloseasca de teren, perioada aceasta fiind de cateva zeci de ani. Acum bunicii vor sa aiba acte de proprietate pe teren, dar sa transfere direct catre un fiu sau nepot proprietatea. Se poate acest lucru odata cu introducerea actiunii in constatarea dreptului de proprietate? Va multumesc.
Uzucapiune de 30 ani
mcrucita
Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)