avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Modificare acte transcrise
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Modificare acte transcrise

Bună ziua! Un certificat de naștere a fost emis în UK cu numele mamei dinaintea căsătoriei și nu s-a putut modifica, deși mama era căsătorită la data nașterii copilului. Certificatul fost transcris între timp în România. Ar putea fi modificat doar acest certificat transcris, la o instanță din România în baza certificatului de căsătorie?
Cel mai recent răspuns: FElena , utilizator 20:21, 27 Iunie 2022
Mai intai trebuie sa obtineti un alt certificat din UK in care mama sa fie trecuta corect cu numele dupa casatorie, dupa care pe baza acestuia veti solicita rectificarea actului in Romania. Aveti grija sa si apostilati certificatul corect din UK ca altfel nu e bun in tara.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
Justitiarul711, utilizator
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru copii nascuti in sua petraruandreea petraruandreea Buna ziua, As marea rugaminte sa ma lamuriti in legatura cu cateva situatii deoarece nu sunt lamurita chiar daca am citit pe site: - ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Acte de stare civila alesiax alesiax In anul 2000 am divortat, instanta a hotarat ca eu sa revin la numele de dinainte de casatorie. Nu am respectat aceasta hotarare si am folosit in continuare ... (vezi toată discuția)