avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inlocuire tutore
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inlocuire tutore

Buna seara!

As dori sa stiu cum pot elucida urm. problema, Sunt trei surori dintre care o sora are un handicap gradul I, fara discernamant si epilepsie. Una dintre surori a acceptat sa fie tutore in urma cu 12 ani. In momentul de fata fiind inaintata in varsta, nu mai poate avea grija de ea (sora cu handicap), timp in care cealalta sora refuza sa preia rolul de tutore, fiind mult mai tanara. Tinand cont ca; pe linie dreapta sora mai tanara este ruda de gradul I, instanta judecatoreasca o poate desemna tutore?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
Marcu1982, utilizator

Alte discuții în legătură

Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre rude indepartate utilizator666 utilizator666 Am o singura intrebare. Este posibila casatoria dintre doua persoane ai caror strabunicii au fost frati, avand in vedere ca persoanele poarta acelas nume. Ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire sora dumitru suiu dumitru suiu Buna seara , Ma numesc Suiu Dumitru,din Botosani si va rog lamuriti-ma in problema de mai jos : am avut o sora ,decedata anul acesta,care a avut un ... (vezi toată discuția)