avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa la subsolul blocului. Acum 10 ani am cumparat un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa la subsolul blocului. Acum 10 ani am cumparat un apartament la parterul unui bloc si ...

Acum 10 ani am cumparat un apartament la parterul unui bloc si includea in contract si dependinte. Acestea se refera la o boxa la subsolul blocului..Ni s-au inmanat cheile pentru boxa respectiva. Noi, nu am folosit- o. Dupa cativa ani, un vecin, a spart abuziv intrarea in boxa si si-a insusit- o. , fara nici un avertisment sau drept. La momentul respectiv nu am reactionat. Acest vecin, a procedat similar pana atunci si cu alte boxe, dar a fost inlaturat. Eu, acum vreau sa vand apartamentul si ss recuperez boxa respectiva, pentru ca viitorul proprietar doreste si boxa. Care sunt modalitatile de a recupera aceasta boxa? Sa procedez la fel de necivilizat cum au procedat ei- adica sa sparg lacatul si sa o eliberez? Pentru ca, este foarte atogant vecinul respectiv si se considera in drept. Sunt martori vecini din scara ca acedt vecin a spart si alte boxe de-a lungul timpului. As dori sa rezolv aceasta problema in mod corect, fara dispute si scandal . Cum pot proceda in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:46, 28 Iunie 2022
Buna ziua!

Puteti incepe prin a transmite vecinului o notificare de eliberare a boxei. O puteti face prin avocat si transmisa prin executor.
Daca in urma notificarii nu doreste sa paraseasca boxa, puteti formula actiune in instanta pentru evacuarea lui.
Daca amiabil nu puteti solutiona,aveti varianta notificarii oficiale a vecinului care fara drept legal a ocupat boxa cu obligatia eliberarii acesteia-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare proprietatii asupra unei boxei din bloc Liadore Liadore Impreuna cu apartamentul s-a dobindit(1994) si proprietatea asupra unei boxe la subsolul blocului.- dovada actele de proprietate din care reise dobindirea ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa RAMONAROMAN RAMONAROMAN am cumparat un apartament in anul 2006, cu dependinte, balcon si boxa. Vanzatorul mi-a aratat care este boxa cumparata, insa mi-a preciazat ca, nu o poate ... (vezi toată discuția)
Boxe subsolul blocului InuIoana InuIoana Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc, apartament care mi-a fost lasat drept mostenire de catre bunici. Pe vremea lor, prin anii 70, s-a cerut si s-a ... (vezi toată discuția)