avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum un business angel investește în SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum un business angel investește în SRL?

Am o întrebare de modul în care un investitor îți poate finanța firma.
Să zicem că am un SRL cu capital social de 200 lei și am găsit un investitor în calitate de business angel care dorește să finațteze afacerea cu 100.000 euro. Astfel el devine asociat al acesteia prin aportul său în numerar la capitalul social al societăţii, respectiv, dobândire de părți sociale.
Ca să își mențină statutul de business angel, el poate primi maximum 49% din SRL-ul in care investeste. În ce mod are loc acest proces dacă aportul său social depășește pe al meu de sute de ori?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
justastudent, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea business angels AViorel AViorel Buna ziua, In legea proaspat adoptata in Parlament, in ceea ce priveste calitatea de investitor privat - Business Angel, la Art. 2(1) pct.a), se face ... (vezi toată discuția)
Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl prin aport in natura - imobil din italia firsd firsd Am urmatoarea situatie pentru care va solicit ajutorul: Exista un SRL cu asociat unic (A) cu capital social 200 ron. Acesta (A) doreste sa detina in mod ... (vezi toată discuția)