avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare firma inscrisa in masa credala a altei ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare firma inscrisa in masa credala a altei societati

Buna ziua,

se poate inchide/lichida o societatea, care este inscrisa in masa credala a unei alte societati ce este in procedura de faliment ? Societatea are si datorii, salarii neachitate administratorului, care este si asociat unic.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: consuello , utilizator 18:38, 1 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu prezintă relevantă faptul ca firma este înscrisă la masa credala a altei societati. Însă, firma nu se poate Închide prin procedura voluntara la registrul comertului dacă nu are bilanțul contabil pe zero, prin procedura deschiderii procedurii insolventei se poate.

Cu stima.
Multumesc mult !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desfiintarea se poate in orice situatie.

Daca datoriile societatii sunt mai mari de 50.000 lei si nu se platesc din lipsa disponibilului banesc societatea este in insolventa si trebuie ceruta intrarea in insolventa.

Daca datoriile societatii sunt mai mici de 50.000 lei atunci se inchide prin procedura de lichidare cu numire de lichidator.

In orice caz de procedura va trebui sa se ocupe un practician in insolventa.

Practica ne arata ca pot fi detalii diferite la situatii concrete, dar in mod cert se va urma una dintre cele doua proceduri aratate mai sus.

In situatia in care ati discutat cu un coleg practician in insolventa probabil v-a explicat cum se deruleaza procedura.

Daca nu ati discutat, ma puteti contacta telefonic si va spun eu mai in detaliu, dupa cum e situatia dumneavoastra pentru ca apoi sa luati decizia corecta.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt riscurile insolventei? cum pot iesi ok din acest proces? Gaita Cristina Gaita Cristina Buna seara, detin o firma mica cu vechime de 1 an si 8 luni. Am datorii de peste 25.000 lei la un furnizor, esalonare la anaf pentru suma de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate obiectiv obiectiv Buna ziua ! Ce conditii trebuie sa indeplineasca o societate ca sa intre in insolventa? Va multumesc ... (vezi toată discuția)