avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate neplatite

Buna ziua ,am si eu o problema ,sotul meu a facut un credit in euro prin 2008 la Pireus fara stirea mea ,deci eu nu am semnat nimic,fare girant si fara ipoteca. Problema este urmatoarea din vara lui 2009 nu mai are servici si nu mai poate plati datoriile la banca,a acumulat o restamta destul de mare ,ce se poate intampla ?putem pierde apartamentul ? Apartamentul este pe numele meu ,sotul nu are pe numele lui decat o masina un cielo destul de vechi,nu are niciun cont si nici salariu,ce sfat imi dati va rog ,imi este frica sa nu ramanem pe drumuri
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 20:21, 18 Ianuarie 2010
Buna ziua,

daca apartamentul este dobandit in timpul casatoriei atunci el este un bun comun. In alte cuvinte, el apartine atat sotului cat si dvs, chiar daca apartamentul este trecut pe numele dvs.
Asa fiind lucrurile, banca va putea incepe executarea silita, fie impotriva sotului ( daca imprumutul a fost utilizat in scop personal) fie impotriva ambilor ( daca imprumutul s-a folosit pentru un scop comun ). In ambele situatii se poate ajunge la pierderea apartamentului.
O solutie a r fi reesalonarea imprumutului - astfel de discutii au loc frecvent si de regula bancile aproba reesalonari de plata.
O solutie mai costisitoare dar mai sigura - vinderea apartamenului catre o persoana de incredere. Aceasta a doua varianta trebuie detaliata si pusa in practica cu mare atentie.

Avocat Boncu
in cazul in care se ajunge la executarea silita se va pune poprire pe salariu cand se va angaja sau pe orice alt tip de venituri, si vor fi urmarite bunurile prezente si viitoare. se poate scoate la vanzare prin licitatie atat autoturismul, bunurile din locuinta cat si apartamentul (se poate cere partajarea imobilului, daca se dovedeste ca banii scosi din banca nu au fost folositi la comun).

ar fi mai indicat sa platiti cat de putin puteti, macar sa se vada ca exista intentia de plata ... si sa incercati o rescadentare/reesalonare/perioada de gratie a creditului de comun acord cu banca :O
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
new_2009, utilizator
ficei mele care este majora ,ii pot dona apartamentul sau vinde?sau ce pot face?la o alta persoana este cam riscant sa vind apartamentul .
michi1565 a scris:

ficei mele care este majora ,ii pot dona apartamentul sau vinde?sau ce pot face?la o alta persoana este cam riscant sa vind apartamentul .


ar trebui sa consultati un specialist prezentand mai multe detalii ... de exemplu veniturile fiicei dvs .... pt ca se poate anula un contract de vanzare -cumparare si donatie functie de momentul incheierii tranzactiei, daca se constata ca tranzactia a fost efectuata pt a va sustrage de la vreo plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru un credit ipotecar angelica_iordache angelica_iordache Buna ziua, In 2008, sotul meu a facut un credit ipotecar in CHF pentru achizitia unui apartament (la momentul respectiv nu eram casatoriti si creditul l-a ... (vezi toată discuția)
Probleme banca ghiorghiu ghiorghiu am un credit la pireus bank de nevoi personale fara garantii mi sa marit rata lunara de la 410ron la 870ron sotul nu mai are servici si am ramas in urma cu ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri sunt ca girant sau coplatitor detinand o proprietate? ContSters341336 ContSters341336 Buna ziua, eu si viitorul meu sot vrem sa ne luam o casa. Eu detin un apartament dat de mama mea prin vanzare-cumparare. Logodnicul meu are un salariu de 1800 ... (vezi toată discuția)