In speranta ca cineva ma poate lamuri cu privire la actele necesare depunerii dosarului de somaj... Pentru ca tocmai am fost trimisa inapoi cu dosarelul in brate, dupa ce 6 luni am umblat sa scot toate hartiile necesare...
Problema principala ar fi (sunt mai multe, dar pe celelalte sper sa le rezolv cu anterioara firma de la care am intrat in CIC)... ca pe adeverinta necesara la depunere de la ultima firma (vechime de doar 5 luni, restul de cativa ani sunt la o alta firma...) am trecuta contributia la bugetula sigurarilor de somaj pe respectivele luni, iar pe verso, punctul B2 (in calitatea de angajator.....) nu aveam bifata niciuna din variante.
Tanti de la birou mi-a spus ca trebuie bifata prima casuta (respectiv "nu inregistram debite la bugetul asigurarilor pentru somaj"), semnat si stampilat din nou de firma). Eu stiu ca in urma cu cateva zile au fost platite asigurarile pentru somaj in ceea ce ma priveste. Firma are datorii la bugetul asigurarilor pentru un al doilea angajat. Paragraful respectiv se refera la firma ca atare sau la darile pe care aceasta le are in raport cu persoana mea?
Adeverinta tipizata nu e o dovada ca aceste plati au fost facute atata timp cat e trecuta baza de calcul, contributia si instrumentul de plata, etc??
Exista posibilitatea ca in final dosarul sa nu fie acceptat in cazul in care nu e bifata casuta corespunzatoare? sau se poate bifa una din celelalte casute cu datoriile ca atare (perioada in care nu s-a facut plata si totalul datoriilor) sau eventual a treia optiune a punctului B2 din adeverinta?
Depinde decizia de a intra in plata indemnizatiei de somaj de datoriile angajatorului?
S-au dat explicatii in acest caz ptr luna in curs cand a primit primul somaj 432 ron , si dupa cum au spus somajul nu se mai da retroactiv., ci cu o luna in urma. sper ca ma intelegeti ce am vrut sa spun daca nu am sa va explic mai clar. Nustiu daca este asa, ptr ca totusi au fost persoane care au ridicat somajul retroactiv si nu cu o luna in urma . noi va multumim si daca puteti raspunde si la aceasta intrebare sunte ti oricum foarte amabil cu toata stima fam rozsa.
1. Daca in decizia de aprobare a indemnizatiei de somaj si pe carnetul de somer scrie ca data inceperii perioadei de somaj este 04.01.2010, atunci nu mai poate primi indemnizatie retroactiv.
2. Perioada de somaj nu se reduce, ea incepe cu 04.01.2010 si continua 6, 9 sau 12 luni, in functie de vechimea in munca. Va avea insa o pauza de o luna intre concediere si intrarea in somaj.
3. Celelalte persoane de care spuneti s-ar putea sa fi depus dosarul de somaj inainte de anul nou.
Somaj
clopotzel
Buna ziua
Am o cunostinta care merge in somaj, lichidata cu data de 3 decembrie. In cat timp trebuie depus dosarul la somaj? Contabila de la firma ... (vezi toată discuția)
Sarcina si somajul
GOLDANGEL
sunt insarcinata in 6 luni si urmeaza sa fiu data in somaj in urma restructurarii postului.vreau sa stiu daca ma afecteaza la cartea de munca ,in cazul in care ... (vezi toată discuția)