avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM pentru pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM pentru pensionare

Buna ziua. As dori sa ma ajutati intr-o problema.
Am un salariat care si-a depus dosarul pentru pensionare in iulie 2009. In septembrie a venit decizia cu data de pensionare 1 iulie, dar nu a fost comunicata si societatii. Au fost si niste probleme, nu era ceva completat in cerere asa ca a primit pensia incepand cu luna ianuarie.
Pana acum nu i-am facut incetarea, deoarece bu stiam daca va fi pus in plata. Angajatul va continua sa lucreze la noi. Eu cu ce data fac decizia de incetare si noul contract de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters56278 , utilizator 11:58, 25 Februarie 2010
Angajatul isi poate continua activitatea in baza aceluiasi contrcat individual de munca , in urma unei cereri aprobate de catre angajator in acest sens.
Nu este necesar sa i se inceteze c.i.m. si apoi sa i se faca altul.

...
art.81 lit.d ind.3 C.mun. : Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată in cazul angajarii pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul :)
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Angajatul isi poate continua activitatea in baza aceluiasi contrcat individual de munca , in urma unei cereri aprobate de catre angajator in acest sens.
Nu este necesar sa i se inceteze c.i.m. si apoi sa i se faca altul.

Multumesc pentru raspunsuri. In cazul acesta, este nevoie si de un act aditional? Ce inscriere fac in carnetul de munca?
Multumesc.
aijin a scris:

Multumesc pentru raspunsuri. In cazul acesta, este nevoie si de un act aditional? Ce inscriere fac in carnetul de munca?
Multumesc.

In acest caz nu este nevoie de act aditional ptr ca nu se schimba nimic din prevederile CIM.

In carnetul d emunca veti face doar inscrierea "Continua activitatea in baza aceluiasi CIM" cu aceeasi data cu care ati facut inscrisul de "Solicita pensionarea"
Poate fi o problema daca decizia de pensionare este din decembrie si eu ii fac acum incetarea? Pot spune ceva cei de la ITM?
Ar trebuie ca pe copia dupa decizie pe care v-a prezentat-o sa treceti data de acum.
Ptr ca art. 56 d) spune ca incetarea de drept a CIM se face la data comunicarii deciziei de pensionare.
Deci, dvs acum v-a comunicat-o.

Deci, data comunicarii catre dvs a deciziei este termenul la care se face raportarea.

Alte discuții în legătură

Pensie si contract de munca loredanaelena loredanaelena va rog sa-mi spuneti daca fosta colega a procedat corect in urmatorul caz: salariatul iese la pensie limita de varsta si primeste decizia in 28.02 .2009 dar ... (vezi toată discuția)
Decizia de pensionare cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un salariat face cerere de inscriere la pensie in ianuarie 2009. I se da carnetul de munca inregistrat cu ,,solicitat ... (vezi toată discuția)
Cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil??? Monica H. Monica H. Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca ... (vezi toată discuția)