avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Substante periculoase depozitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Substante periculoase depozitare

Buna ziua

Daca depozitez in casa substante periculoase dar legale si un hot sparge casa cand nu e nimeni in ea, intra in contact cu o substanta periculoasa si este vatamat grav sau moare, exista vre-o raspundere legala pt. proprietar ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:48, 4 Iulie 2022
Despre ce fel de substante este vorba?
Se va efectua o expertiza tehnica judiciara pentru a se stabili gradul de periculozitate al substantei respective, dar si daca vatamarea/ moartea s-a datorat contactului/ consumului, etc. substantei respective.
In mod normal, nu se depoziteaza substante periculoase in locuinta. In functie de substanta, cu respectarea fisei tehnice de securitate a produslui respectiv, se pot depozita cantitati limitate (mentionate in fisa) pentru uz personal.
Vatamarea grava/ moartea poate fi datorata consumului unei substante toxice, drog, etc.
Ar fi vorba de acizi puternici sau baze tari, substante detinute in mod legal si in cantitati mici, dar totusi odata ajunse in contact cu ochii sau piele provoaca distrugeri grave deoarece sunt super corozive si dizolva matrialul organic. Un exemplu poate fi soda caustica, care se poate cumpara legal de la magazin. Ma intereseaza mai mult din punctul de vedere al raspunderii pt vatamarea hotului, dupa ce se constata ca substantele
Nu precizati scopul pentru care aveti nevoie sa depozitate aceste substante. Unele baze si acizi pot fi precursori pentru droguri. De ce v-ar calca hotii ? Vatamarea hotului va poate atrage raspunderea civila, penala, materiala. Rezulta din cercetarea care se va face la producerea evenimentului.
Pentru a produce ceva (legal este numai pe firma), in functie de cantitatile depozitate aveti nevoie de aviz ITM si politie. Daca sunt substante inflamabile si explozive va trebuie si aviz ISU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spune legea despre detinerea acid azotic? ipop72 ipop72 daca se poate sa-mi oferiti niste linkuri cu ceea ce prevede legea despre detinerea de acizi azotic,clorhidric...VA MULTUMESC MULT! (vezi toată discuția)
Buna seara ,domnule popa gheorghe an calitate dumneavoastra de ... marian39 marian39 Buna seara ,Domnule POPA GHEORGHE an calitate dumneavoastra de cunoscator al legislatie an vigoare de produse si substante interzise va rog frumos sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in firma in care lucrez ca issm Și rm se utilizează ... Larisa.02 Larisa.02 Buna ziua! In firma in care lucrez ca ISSM ȘI RM se utilizează amestecuri/ substanțe chimice( câteva dintre ele pe baza de apa). As vrea sa știu de câte ... (vezi toată discuția)