avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bună ziua, Aș avea o curiozitate. Dacă am investit ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bună ziua, Aș avea o curiozitate. Dacă am investit bani pe ...

Bună ziua,

Aș avea o curiozitate. Dacă am investit bani pe piața de capital, în fonduri mutuale mai precis, cine se ocupă de calcularea și plata impozitului pe câștig la retragerea sumelor?

Impozitul se reține la sursă (la S.A.I.) ori trebuie să fac un calcul pentru fiecare tranzacție în parte, ținând cont de dată și suma investită? Întreb, deoarece ultima variantă pare destul de costisitoare ca timp, mai ales dacă au fost făcute plasamente lunare pe orizonturi lungi de timp.

Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

As vrea sa deschid un s.r.l pentru investitii financiare. Stefan Anton Stefan Anton Buna ziua! As vrea sa deschid un S.R.L pentru investitii financiare in numele clientilor (clientul vine cu o suma de bani, iar S.R.L.-ul o investeste pentru ... (vezi toată discuția)
Cesiune atiuni catre o persoana juridica mony mony O societate romana pe actiuni cesioneaza toate actiunile sale catre o firma germana, pretul fiind stabilit in Euro. Intrebare: 1. Impozitul de 16% pe care ... (vezi toată discuția)
Retragere actionar mihaela ciobanu mihaela ciobanu se impoziteaza in 2010 valoarea partilor sociale aferente unui actionar care se retrage dintr-o firma , atunci cand raman alti actionari in firma ? (vezi toată discuția)