avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am aproximativ 20 de ani si o relatie stabila. A sosit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am aproximativ 20 de ani si o relatie stabila. A sosit momentul ...

Am aproximativ 20 de ani si o relatie stabila. A sosit momentul in care eu, impreuna cu iubitul meu am decis sa ne mutam impreuna, insa tatal meu(care sufera de TAB) imi interzice mutarea pe motivul: "nu sunteti casatoriti, esti pe numele meu, eu raspund de tine" si spune ca o sa mearga la politie/tribunal.(o prostie, stiu). Autoritatile mentionate mai sus pot interveni daca el chiar o sa le solicite? Cum ar trebui sa procedez?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs sa va vedeti de viata, sunteti majora, nu va mai poate zice tata unde sa stati.
Bineinteles ca politia nu se va implica.
Nici o institutie nu se poate implica.intr .o astfel de situatie tinand cont ca sunteti majora.Tatăl dvs datorita problemelor de sanatate isi face griji ca il abandonați etc...
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ceea ce...intr-un fel are dreptate.
De ce va mutați cu el, dacă nu sunteți căsătoriți?
Toate la timpul lor. Pentru noi primeaza deocamdata altceva, nu casatoria. Vom face acest pas cand consideram noi ca este momentul, nu vrem sa actionam sub presiune sau doar pentru ca legile nescrise ale societatii impun acest pas.

raluk0207 a scris:

Ceea ce...intr-un fel are dreptate.
De ce va mutați cu el, dacă nu sunteți căsătoriți?

Cu siguranta! Am incercat pe cat posibil sa port cu el o discutie cat mai accesibila. Este foarte posesiv, ceea ce imi ingreuneaza si deplasarea la facultatea situata intr-un alt judet decat cel de domiciliu. Mutarea impreuna cu iubitul meu ar aduce un avantaj de partea amandurora. Imi este teama insa de reactia tatalui in momentul mutarii si nu stiu cum ar trebui sa actionez.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nici o institutie nu se poate implica.intr .o astfel de situatie tinand cont ca sunteti majora.Tatăl dvs datorita problemelor de sanatate isi face griji ca il abandonați etc...

Alte discuții în legătură

Am 16 ani si vreau sa ma mut CristinaGeo CristinaGeo Am 16 ani și doresc sa ma mut împreuna cu iubitul meu(22 de ani). Nu vreau sa fug de acasă , vreau sa discut cu bunica mea și sper ca ea sa fie de ... (vezi toată discuția)
Sotia insista sa se mute impreuna cu mine Alex_29 Alex_29 Buna ziua, am revenit cu o alta intrebare. Maine am programata mutarea, despartirea fizica de sotia mea (pana la divortul ulterior). Ea nu are un job sau un ... (vezi toată discuția)
Protectia sotiei pe perioada divortului viorica71 viorica71 buna ziua, azi merg sa depun cererea de redescidere a act. de divort (suspendata pana in febr.) problema este ca sunt amenintata tot timpul,iar duminica m-a ... (vezi toată discuția)