avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua . Sunt pensionar militar iar in cursul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua . Sunt pensionar militar iar in cursul anului 2020 ...

Buna ziua . Sunt pensionar militar iar in cursul anului 2020 printr-o sentinta civila a triobunalului am castigat, pe fond , un spor la pensie (meritul militar) in cuantum de 20%. Instanta a dispus sa mi se calculeze acest drept de la data iesirii la pensie , sa fiu pus in drepturi si sa primesc si din urma banii cuveniti. Dupa sase luni de la acea sentinta , casa de pensii mi-a virat in cont suma de bani cuvenita. In cursul lunii ianuarie 2022 , instanta de apel a admis apelul casei de pensii si a anulat prima sentinta respingand cererea mea. Problema este ca in motivarea instantei de apel nu se vorbeste ca mi-au fost dati bani si nu s-a dispus in niciun fel cu privire la acestia. Dupa patru luni de la comunicarea sentintei, casa de pensii mi-a trimis o somatie prin care mi se cere ca in termen de 15 zile sa achit banii dati de ei, in caz contrar vor deschide un nou proces privind intoarcerea executarii. Va rog sa-mi spuneti daca casa de pensii poate sa faca acest lucru , daca poate sa aiba succes si care instanta este competenta sa judece acest eventual litigiu.
Va multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Prescriptie, da sau nu ? floring2000 floring2000 In urma unei Actiuni judecatoresti pentru adaugarea la pensie a sporului de 9%, privind pensia suplimentara ,Tribunalului Hunedoara a admis actiunea si Casa ... (vezi toată discuția)
Spor dispozitiv cseli cseli Sunt functionar public intr-o comuna. In 2009 am obtinut o sentinta civila definitiva privind sporul de dispozitiv pe care in 2012 curtea de conturi mi-a ... (vezi toată discuția)
Hotararile pronuntate de prima instanta in litigiile de munca sunt executorii? cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala in calitate de parata intr-un litigiu de munca a fost obligata de prima instanta (tribunal)sa ... (vezi toată discuția)