avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inchidere contract Orange Communication
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inchidere contract Orange Communication

Bună ziua.

Avem o problemă cu un contract Orange Communication (foștii Telekom).

Contractul în cauză era făcut pe numele tatălui meu însă acesta nu mai stă cu noi și nu putem da el(neimportant motivul). Ulterior am reușit să schimbăm titularul contractului de pe tata pe mama, evident și contractul s-a reînnoit pe 24 luni. Când am vorbit cu doamna prin telefon nu mi s-a specificat că fibra optică nu este trasă de ei decât până la bloc și restul se descurcă fiecare.

Contractul a fost trimis prin curier și, din nu știu ce problemă cu fan curier, am reușit să îl primim după 12 zile. Când am citit contractul a fost prea târziu să mai putem renunța la el din timp.

Problema noastră este că firul ce vine de pe casa scării este total distrus, trecând din apartament în apartament(cel vechi din 85'). Am incercat mai mulți vecini să vorbim cu ei să îl schimbe însă nu vrea niciun tehnician să facă lucrul acesta. Internetul este nefuncțional zilnic de câteva ori pe zi iar astăzi nu am avut internet de la ora 11 dimineața, și în continuare nu avem.

Întrebarea mea este: s-ar putea soluționa închiderea contractului înainte de încheierea perioadei minime contractuale printr-o reclamație la ANPC? Din moment ce serviciul este total nefolosibil și plătim pentru ceva ce nu funcționează 80% din timp. Iar la sesizări deranjamente spun că vor veni în ziua X până la ora 20:00 și la 20:01 soluționează automat cu "Success" deși nu se prezintă niciodată...

Menționez că această problemă a existat de dinainte, nu e prima dată. Însă era nevoie de mutarea contractului pt. ca eventual, după, mama să îl poată închide. Deoarece niciun alt furnizor nu a fost de acord să semneze c9ntract cu noi pentru că deja avem semnat cu Orange Communication la această locație.

Vă mulțumesc în avans!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:03, 13 Iulie 2022
Ce fel de contract aveți? Toate serviciile de telecomunicații se asigură la ușă apartamentului.
Contractul a fost discutat la telefonul prin serviciul 300 după care a fost trimis prin curierat. Urmând că după 14 de zile dacă nu este returnat să intre în vigoare. Așa de încheie doar contractele aici. Eu nu am mai auzit de absolut nimeni de ani de zile să încheie un contract la ușă... Doar în magazinul companiei sau la telefon, online. Cel puțin în orașul nostru. La ușă îți vine doar un tehnician.

adriandimitriu a scris:

Ce fel de contract aveți? Toate serviciile de telecomunicații se asigură la ușă apartamentului.

Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2022
Bianca Juri, utilizator
Eu am spus că serviciul se asigură la ușa apartamentului. Ceea ce înseamnă că tehnicianul trage cablul înăuntru și tot acolo se fac măsurătorile de semnal. Ce se întâmplă pe holul blocului nu e treaba dvs. Nu are nici o legătură cu semnarea contractului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cablat scara de bloc proprietate privata Stanciut Stanciut Se poate ca o firma privata(Telekom) sa ne oblige pe noi locatari sa-i lasam sa cableze scara fara pretentile noastre sau a asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o nelămurire cu privire la telefonia mobila. ... Ybaion Ybaion Bună ziua, am și eu o nelămurire cu privire la telefonia mobila. Am un abonament de circa 10 ani la Telecom TV în care este inclus și un abonament de ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru instalare internet prin fibra optica alex-emm alex-emm Buna ziua, In blocul (mic, 8 apartamente) in care m-am mutat nu exista inca fibra optica. Am nevoie de acordul lor pentru ca provider-ul sa vina sa instaleze, ... (vezi toată discuția)