avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare proces verbal asociatie de proprietari. Buna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare proces verbal asociatie de proprietari. Buna ziua, la adunare generala a asociatiei de proprietari a ...

Buna ziua, la adunare generala a asociatiei de proprietari a fost scris in timpul sedintei un proces verbal de mana si am semnat intr-un tabel.
A fost afisat la avizier un rezumat al procesului verbal din sedinta, scris la calculator, in care au fost adaugate decizii ale adunarii care nu au fost votate.
Cum poate fi anulat? Are vreo valoare cel redactat la calculator si afisat la avizier?
In legea veche stiu ca se putea doar in instanta, in 45 zile.
Cel mai recent răspuns: Urduban Dumitru , utilizator 07:21, 13 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si in legea noua tot in instanta, fara vreun interval de timp specificat.

Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
(2) Acționarea în justiție în conformitate cu prevederile alin. (1) nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanța dispune suspendarea acesteia.
Va multumesc pentru ajutor!
Legiuitorul a prevazut in disp L nr 196/2018 ca procesul verbal al adunarii generale a membrilor proprietari se consemneaza in registrul unic al adunarilor ,registru special ,numerotat pagina cu pagina
Conform disp mentionata hotararile adunarilor generale ale membrilor proprietrai,pot fi anulate,pentru motive intemeiate numai de catre instanta de judecata,la cererea partii prejudiciate
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O hotărâre a adunării generale, cum este și acest caz, poate fi atacată în instanță oricând. Limitarea sesizării instanței la 45 de zile a fost declarată neconstituțională de peste zece ani, atunci când era în vigoare Legea 230, în prezent legea 196 din 2018.
Din păcate, sunt multe asemenea situații, instanțele se încarcă masiv cu cauze simple, procedura durează mult timp, iar o hotărâre de impunere a legii apare tardiv, iar cei afectați suferă.Din păcate, în general vorbind, infractorul, cel care a încălcat legea, este cel de care are grijă justiția... Lamentabil, rușinos, degradant...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal anulat al adunării generale a asociației de proprietari - consecințe Carmen-D Carmen-D Bună ziua. Am câteva nelămuriri și mulțumesc anticipat dacă voi primi răspuns la întrebări. Este vorba tot despre asociații de proprietari. Un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. care este termenul pentru contestarea unui proces ... voicud voicud Buna ziua. Care este termenul pentru contestarea unui proces verbal al adunarii generale a asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Hotararile ag a proprietarilor nige nige Daca hotararea in adunarea generala a asociatiei proprietarilor, nu respecta legile in vigoare, este nula prin efectul vreunei legi ? Sau, devine nula numai ... (vezi toată discuția)