avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am o situatie la blocul unde sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am o situatie la blocul unde sunt administrator, la ...

Buna ziua, am o situatie la blocul unde sunt administrator, la parterul blocului sunt 13 spatii comerciale, diferiti proprietari, au conventii incheiate cu asociatia proprietari de acum 20 de ani in diferite date,si platesc 15 lei pe luna, suntem in 2022 si cei 15 lei nu ajung sunt prea putini ptr chelt comune, va rog sa ma ajutati cu un model de conventie sa incerc sa le actualizez aceste conventii sa-i chem la o intalnire pe proprietari ,si cum ma sfatuiti dvs sa fac astfel incat sa respect legea, si sa cresc suma de 15 lei.Multumesc pentru suport!
Cel mai recent răspuns: carmen06! , utilizator 22:13, 13 Iulie 2022
Ce fel de convenții?!? Cu ce bază legală? Există legea 196 din 2018 care e în vigoare și toți proprietarii, fie ei persoane juridice sau fizice, trebuie să plătească cheltuieli lunare de întreținere, conform acestei legi. Dacă au toate utilitățile cu branșament individual acele cheltuieli nu vor întra la calcul. În rest li se aplica celelalte prevederi.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2022
latka, moderator
Pe parcursul celor 20 de ani precizati de dv ,legislatia a suferit modificari si completari substantiale
Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele asociatiei care este factor decizional,reprezinta si apara interesele asociatiei si ale membrilor proprietari-in raport si fata de terti-inclusiv in instanta,respectiv presedintele de asociatie detine obligatia sa desfasoare demersurile aferente incheierii de documente legale in numele si in beneficiul asociatiei de proprietari
Dom @latka,
Sunt situatii si situatii, asa ca ar trebui sa-i lasati pe cei care se mai ocupa de aceste chestiuni sa raspunda.
Efectiv, acum nu am timp, dar promit sa-i raspund doamnei, daca-mi da o afdresa de mail.
Dar asa cum a scris @ynocentta, nu inteleg treaba adminului aici. Lasati sa-si bata capul presedintele si com. sau executiv.


Adam Grecu a scris:

Dom @latka,
Sunt situatii si situatii, asa ca ar trebui sa-i lasati pe cei care se mai ocupa de aceste chestiuni sa raspunda.
Efectiv, acum nu am timp, dar promit sa-i raspund doamnei, daca-mi da o afdresa de mail.
Dar asa cum a scris @ynocentta, nu inteleg treaba adminului aici. Lasati sa-si bata capul presedintele si com. sau executiv.


Buna seara, adresa mea de email este
carmen_carazeanu@yahoo.com
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul președintelui asociației de a ne aproba desprinderea din asociația de proprietari zmarius zmarius Locatarii unei scări de bloc vrem să ne montăm apometre cu citire la distanță, dar președintele asociației de proprietari și administratorul nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! as vrea sa știu dacă este obligatoriu prin lege ... Maria Izabela Maria Izabela Bună ziua! As vrea sa știu dacă este obligatoriu prin lege schimbarea apometrelor cu apometre telecitire? Asa mai avea încă o intrebare .Nu ajuns cu ... (vezi toată discuția)