avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul președintelui asociației de a ne aproba ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul președintelui asociației de a ne aproba desprinderea din asociația de proprietari

Locatarii unei scări de bloc vrem să ne montăm apometre cu citire la distanță, dar președintele asociației de proprietari și administratorul nu sunt de acord să ne desprindem din asociație. Toți locatarii suntem de acord, nu avem restanțe, dar nu vor să ne aprobe, deși primarul ne-a spus că e imposibil să ne împiedice. Ce putem face?
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2022
zmarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 09:49, 1 Iulie 2023
Dati-va toti demisia din calitatea de membru al asociatiei vechi. Nu mai are atunci absolut nici un efect ce vrea presedintele fostei asociatii (administratorul oricum e un angajat, nu conteaza parerea lui) Dupa aceea constituiti-va asociatia noua, conform legii 196/2018.
Hotararea instalarii de aparate individuale de contorizat utilitati revine adunarii generale care este forul superior al asociatiei de proprietari
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Acesta nu are autoritatea si competenta sa dispuna masuri contrare interesului general al proprietarilor
Conform disp L nr 196/2018 daca intruniti conditiile referitoare la partea comuna de condominiu,aveti dreptul legal sa convocati adunare generala in care sa supuneti l;a vot oportunitatea instalarii de aparate individuale de contorizat utilitati
In fapt presedintele de asociatie este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari care ar trebui sa reprezinte si sa apere interesele proprietarilor care ii si asigura indemnizatia lunara
Daca presedintele de asociatie refuza instalarea de aparate de contorizat consum individual, in fapt o obligatie legal prevzuta de disp in vigoare convocati 20% dintre proprietari adunare generala,hotarati infiintarea de persoana juridica independenta si adoptati hotarari in beneficiul proprietarilor
Succes !
@ynocentta
Nu ati reusit sa cititi corect? Nu e vorba de vreo contorizare individuala, si nu are treaba AG cu asta.
Apometrul e proprietate individuala, legea te obliga doar sa-l ai, daca oamenii vor apometre wireless e treaba lor. Sa-si faca sistem de citire si sa ia indexul cum vor ei, de la distanta.

Locatarii unei scări de bloc vrem să ne montăm apometre cu citire la distanță

ynocentta a scris:
Hotararea instalarii de aparate individuale de contorizat utilitati revine adunarii generale care este forul superior al asociatiei de proprietari

Mulțumim pentru răspuns. Dacă ne punem apometre cu citire la distanță, nu mai avem nevoie de asociație. Și acum doar încasează apa rece (în orașul nostru nu mai este încălzire centralizată) și curentul pe scară. în rest nu face nimic, noi ne ocupăm de femeie de serviciu, dacă are loc vreo defecțiune, noi ne rezolvăm, că administratorul nu face nimic, zice că suntem proprietari. Am fost la primar, care ne-a spus că nu ne pot împiedica cei doi să ne despărțim, dar nu vor să ne dea adeverință că nu avem restanțe și că ne-am despărțit de ei. Pentru montarea apometrelor avem nevoie de respectiva adeverință.
E o asociație cu peste 300 de apartamente. Toți proprietarii de pe scara noastră am hotărât să ne desprindem din asociație și să ne montăm apometre cu citire la distanță. Acum avem apometre și transmitem consumul și plătim la asociație. La asociație mai plătim curentul pe scară, atât face administratorul nostru, de femeie de serviciu și reparații ne ocupăm noi, că ea nu face nimic, ne spune că suntem proprietari și e responsabilitatea noastră (nu e vorba de reparațiile din apartamentele noastre, unde e normal să ne ocupăm noi).

Alte discuții în legătură

Presedintele si administratorul asociatiei vulturul -zarnesti, ... profesoara10 profesoara10 Presedintele si administratorul asociatiei Vulturul -Zarnesti, jud. Brasov au decedat.Fiica fostului administrator si cenzorul au influentat membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)
Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am ... zmarius zmarius Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am despărțit de cealaltă asociație, având restanțieri. Plățile (apă și curent pe scară) le ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 Ion Artene Ion Artene Buna Ziua.Va rog sa-mi comunicati - care este nr. de proprietari care trebuie sa depuna declaratia si cererea de adeziune pentru ca asociatia sa-si poata face ... (vezi toată discuția)