avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cumul de funtii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cumul de funtii

Buna ziua.
Conform Legea 196/2018 se poate ca presedintele asociatiei sa fie si administrator_? Cine trebuie sa faca repartizarea cheltuielilor pe numar de persoana (administratorul, sau presedintele?)
Puteti sa-mi spuneti unde gasesc atributiile _?
Va multumesc
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:10, 2 Martie 2019
in situatii limita presedintele poate sa exercite prerogativele unui administrator.
Numarul de persoane se face prin declaratie pe propria raspundere si se discuta cu presedintele.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exercitarea concomitent de catre o singura persoana in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari atat a responsabilitatii de reprezentant legal cat si de administartor de imobil automat genereaza situatia de incompatibilitate
Inclusiv disp L nr 196/2018 in art 55 al 5 (5) prevede fara exceptie sau derogari
Administratorul, reprezentantul/reprezentanții administratorului, soțul/soția, ascendenții, descendenții săi, precum și cenzorul sau membrii comisiei de cenzori, chiar dacă sunt proprietari, nu pot fi membri ai comitetului executiv al asociației de proprietari.

Or presedintele de asociatie este si presedintele comitetului executiv al asociatiei de proprietari
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este factor decizional iar administratorul de imobil este factor executional
Administratorul de imobil este persoana care intocmeste listele de intretinere lunara
Evidenta persoanelor care locuiesc in condominiu este atributul reprezentantului legak al asociatiei de proprietari,numar de persoane care se consemneaza in cartea de imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt membru al unei asociatii de proprietari. din 2011 presedintele ... MihaiPaul56 MihaiPaul56 Sunt membru al unei asociatii de proprietari. Din 2011 presedintele asociatiei(in 2011 a fost reales) pana in prezent nu a organizat sedinte ale adunarii ... (vezi toată discuția)
Administratie Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Eu ca Presedinte de bloc cu 66 apartamente intreb, Pot sa administrez blocul cu ce ar trebui facut, Mentionez ca nu intocmesc listele de intretinere le ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)