E bine d-le Grecu, de ce sa nu fie bine.
Eu as fi zis ca e un contract de folosinta exclusiva, mie asa imi rezulta, pentru ca inchirierea proprietatii comune o faci unui tert, nu unuia din asociatie. Proprietatea aia comuna e deja si a lui, nu i-o inchiriezi , acorzi exclusivitate.
Ma rog, nu vreau sa ne ciondanim pe tema asta. Cert e ca in ambele variante trebuie acordul tuturor proprietarilor, fie ei membri sau nemembri. Asa ca nu e nici o diferenta din punctul de vedere al : inchiriere sau extindere proprietate individuala ? Daca unul nu vrea, nu se face.
Salut,
Da, chiar nu trebuie sa ne contram...
Eu va spun din experienta, ba chiar si din experienta forumului, pentru aceasta tema s-a mai discutat pe-aici.
Si, ce sa va zic, sunt multe aceste situatii, in care unul dintre proprietari a "apucat", mai la inceput sa puna mana pe o mica boxa - de fapt, o mica incapere unde oamenii aruncau gunoiul menajer la ghena. Ei, odata cu renuntarea la acest serviciu nemaipomenit - care la noi nu a functionat mai de loc - si nu mai zic din ce cauze, oamenii au "ocupat", fiecare cum au putut aceste mici incaperi, dotate cu usa (pe care au incuiato), cu o suprafata de cca. 1,5 mp, au eliminat tubulatura, au zugravit si igienizat locul si-au construit un raft si folosesc aceasta incapere in exclusivitate. La inceput pe moka, apoi, ceilalti proprietari care nu au apucat sa se doteze, au solicitat, prin as. prop. ca respectivii detinatori de asa-zise boxe, sa achite o suma modica de 10 lei/luna, in folosul comunitatii.
Discutia s-a purtat in AG, s-a aprobat si de atunci, pe lista de plata, acelor proprietari li se repartizeaza cate 10 /luna, bani care sunt dirijati/colectati in Fd. de reparatii a scarii/blocului respectiv - fara alte formalitati, contracte, etc.
Si, da, tertilor, acolo unde a fost cazul, li s-a intocmit contract de inchiriere.
.......................
Ca raspuns, pentru initiatorul intrebarii, ar trebui sa inteleaga ce am discutat pe aici si ca achizitionarea unei boxe asa cum doreste dansul, este foarte greu de realizat si dvs. @latka, ati aratat partea din legislatie care se refera la aceste aspecte.
Stima, AG.