Sotia este bugetara,in contextul actualei situatii economice,nu a mai putut plati rata,a urmat executarea silita:banca la care sotia primea salariul pe card,a blocat total contul de salariu.Cat de legal este blocarea totala a salariului de catre aceasta banca,cand in codul muncii se precizeaza altfel?
cu dovada de la angajator ca acel cont este exclusiv de salarii, mergeti cu cerere scrisa si inregistrata la banca in vederea dimnuarii popririi la limita legala de 1/3 din salariu. In cazu in care nu da curs cererii, formulati contestatie la executare !
Nu cred ca banca va sta sa urmareasca fara ca d-voastra sa spuneti.
Cred ca cel mai simplu ar fi , asta in cazul in care banca nu va intelege, sa solicitati angajatorului plata salariului in numerar cu poprirea de rigoare., adica 1/3 din salariu.
Ramane in sarcina executorului judecatoresc sa-si indeplineasca obligatiile pentru care a incasat si onorariu constand in cheltuieli de executare care revin debitorului. Nu conteaza cum se face plata, numerar sau prin card banca trebuie sa retina acea treime din venit nu mai mult!
Colegul tudorioan, aveti ceva impotriva executorilor judecatoresti? Cel ce a postat acest topic spune ca banca a inceput executarea, fara sa pomeneasca ceva de un executor judecatoresc. Totodata, nu vad ce legatura are onorariul executorului judecatoresc cu modul in care un tert poprit(in speta unitatea bancara) opreste fara drept tot salariul debitorului. Mai mult,, daca un executor judecatoresc are cunostinta
( conform adreselor org. fiscale) de faptul ca un debitor are cont bancar, de unde sa stie in momentul in care dispune poprirea acestuia ca este un cont dedicat, de plata a salariilor. De asemenea nu are de unde sa stie ca in contul respectiv sunt numai banii de salariu, deoarece pot fi depusi de catre utilizator si alti bani, economii, etc.
Alte discuții în legătură
Blocare cont
ivanov teodora
sunt restantier la o banca si mi sa pus oprire pe cardul de salariu la tot contul pana la achitare este corect avand in vedere ca nu am fost instiintata sub ... (vezi toată discuția)
Executare silita.
MARINA11
Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)