avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Persoana juridica, avem in derulare un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Persoana juridica, avem in derulare un contract de ...

Buna ziua,
Persoana juridica, avem in derulare un contract de salubrizare insa dupa cativa ani de la semnarea contractului, operatorul (singurul in zona) a inceput sa emita facturi pentru cantitati mai mari fata de cele stabilite prin contract fara a fi insotite de bonuri pentru cantitatile ridicate suplimentar sau cu bonuri semnate in numele societatii noastre. Desi, am solicitat stornarea facturilor si emiterea unor facturi conforme cu contractul nu am primit nici un raspuns iar aceasta situatie treneaza de 2 ani. Mai mult de atat, exista luni in care gunoiul nu a fost ridicat cu regularitate sau chiar deloc. Cu ce ar trebui sa incep, adresa Primarie, Consiliu Local, instanta? Care ar fi temeiul unei actiuni?
Cel mai recent răspuns: Crina001 , utilizator 10:38, 24 Iulie 2022
Buna ziua, formulati actiune in instanta, temeiul legal fiind Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 si Codul Civil. Atentie ca facturile sunt titluri executorii, astfel incat puteti fo executati silit, caz in care trebuie formulata contestatie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea primului act de executare.
Multumesc pentru raspuns, dar mai am niste nelamuriri
Prestatorul nu mai ridica gunoiul pentru ca noi nu suntem de acord cu facturile marite. Totul a plecat de la facturile marite pe care am solicitat sa le storneze. Noi ne dorim sa deblocam aceasta situatie. Facturile sa contina cantitatile din contract si in eventualitatea depasirii acestor cantitati sa existe bonuri pentru cantitati suplimentare.
Care ar fi obiectul actiunii – pretentii ca nu au ridicat gunoiul? Cum as putea sa stabilesc cuantumul pretentiilor si ce dovezi exista ca prestatorul nu a ridicat gunoiul ? Executarea contractului trebuie solicitata in cadrul actiunii in pretentii? Sau o actiune in constatare prin care sa se constate inexistenta dreptului de creanta pentru cantitatea facturata in plus pe factura ? Im cer scuze cu atatea intrebari insa nu mai m-am confruntat cu o asemenea situatie si nu stiu cum sa o abordez.
Multumesc pentru raspuns, dar mai am niste nelamuriri
Prestatorul nu mai ridica gunoiul pentru ca noi nu suntem de acord cu facturile marite. Totul a plecat de la facturile marite pe care am solicitat sa le storneze. Noi ne dorim sa deblocam aceasta situatie. Facturile sa contina cantitatile din contract si in eventualitatea depasirii acestor cantitati sa existe bonuri pentru cantitati suplimentare.
Care ar fi obiectul actiunii – pretentii ca nu au ridicat gunoiul? Cum as putea sa stabilesc cuantumul pretentiilor si ce dovezi exista ca prestatorul nu a ridicat gunoiul ? Executarea contractului trebuie solicitata in cadrul actiunii in pretentii? Sau o actiune in constatare prin care sa se constate inexistenta dreptului de creanta pentru cantitatea facturata in plus pe factura ? Im cer scuze cu atatea intrebari insa nu mai m-am confruntat cu o asemenea situatie si nu stiu cum sa o abordez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare refuz factura MSandaC MSandaC Buna ziua. Am sa va expun situatia pe scurt: firma de salubritate dintr-o localitate a judetului Cluj emite facturi desi nu a ridicat gunoiul de multa ... (vezi toată discuția)
Acte ridicare gunoi. buna ziua, sunt presedintele (nou ales) al unei asociatii de ... salontanul salontanul Buna ziua, Sunt presedintele (nou ales) al unei asociatii de proprietari. Intampin o problema cu gunoiul menajer. Ni s-a trimis o adresa (de la furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face ContSters159316 ContSters159316 un furnizor mi-a emis facturi fara temei , nu vrea sa le storneze , nu vreau sa le platesc , mentionez ca nu are niciun temei sa emita aceste facturi , nu ... (vezi toată discuția)