avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara. Am o mica problema si am gasit o rezolvare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara. Am o mica problema si am gasit o rezolvare insa vreau ...

Buna seara. Am o mica problema si am gasit o rezolvare insa vreau sa aflu parerea voastra daca este sau nu legal.
Locuiesc intr un complex situat in Bucuresti care are si parcare subterana. Locul din parcarea subterana este proprietate personala cu act de vanzare-cumparare de la dezvoltator. Din cauza pozitionarii lui, in momentul in care autoturismul nu este parcat, vecinii cand efectueaza virajul la stanga imi trec peste locul de parcare (taie curba). Din acest motiv in permanenta am locul de parcare cu urme de cauciuc deoarece unii "elibereaza" pedala ambreiajului mai repede si sunt nevoit odata la cateva luni sa imi vopsesc cu marcaj alb locul pe parcare.
Doresc in interiorul marcajului la limita exterioara a locului de parcare sa imi montez un stalp de cauciuc de 80 cm prins cu 3 dibluri in beton pentru a ii forta sa execute curba corect indiferent daca masina este parcata sau nu. Exista vreo problema legala in aceasta actiune ? In regulamentul interior singurul paragraf in care se face referire la parcarea subterana este cel care mentioneaz ca nu avem voie sa intreprindem lucrari de inchidere a locului si parcare.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:53, 25 Iulie 2022
Plantarea unui stalp, chiar din cauciuc, poate limita accesul in zona invecinata de parcari, caz in care se poate incadra lucrari la care face referire regulamentul parcarii.
Incercati cu un afis de atentionare (scris pe hartie, pusa pe un stalp, etc.) in zona locului dvs. de parcare.
Nu exista alt loc de parcare in jur. In partea stanga am un perete de beton iar in dreapta calea de rulare si iar perete de beton dupa aceasta
Se poate limita accesul la calea de rulare daca plantati un stalp.
Voi monta acest stalp si voi vedea apoi ce se intampla. Nu am cum sa blochez accesul la calea de rulare intrucat in montez in interiorul locului meu de parcare proprietate personala unde se presupune ca nu este cale de rulare pentru ca este proprietatea mea. Daca mergem pe principiul acesta nu ar trebui sa parchez nici masina ca poate limitez calea de rulare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2022
AAndrei.florin, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti-va lucrarea linistit, asa e aici, in Romania, educatia se face prin mijloace mai neortodoxe. Altfel, un simplu marcaj ar fi fost suficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata strain blocand intrarea Sergiu_Marian Sergiu_Marian Salut, este vorba de o parcare la un bloc, si avem bariera care restrictioneaza accesul la parcarea privata din spatele lui. Din cand in cand tot apare un tip ... (vezi toată discuția)
Inchidere boxa subteran Robertcj Robertcj Buna ziua. Exista un imobil cu parcare subterana a 24 de locuri, ale mele 2 locuri fiind retrase, si imprejmuite cu ziduri de beton, in 3 parti, laterale ... (vezi toată discuția)
Dimensiuni parcare subterana adrianpopa92 adrianpopa92 Buna ziua! Doresc constructia unui sediu de firma cu parcare proprie in subteran. Care sunt normativele privind proiectarea unui loc de parcare? Latimea ... (vezi toată discuția)