avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Avem un angajat care in data de 12 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Avem un angajat care in data de 12 septembrie va implini ...

Buna ziua,
Avem un angajat care in data de 12 septembrie va implini 65 de ani, si care va avea la acea data, stagiul de cotizare de 14 ani si 6 luni.
Angajatul este pensionar din armata, dar a mai lucrat si in mediul privat, avand stagiul de cotizare de peste 15 ani in mediul privat, lucru care il stim din discutiile cu el si din CV-ul de la dosarul de personal, din pacate nu avem o copie a cartii de munca.
Compania doreste sa ii inceteze CIM-ul.
Putem sa-i incetam CIM-ul, de drept, pentru indeplinirea cumulativa a varstei si a stagiului de cotizare la data respectiva?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Pensionare dorita de angajator mars57 mars57 Buna ziua, Va rog lamuriri privind aspectele prezentate mai jos: 1. Daca am 34 ani lucrati efectiv,din care 15 in grupa I inainte de 2001, la care ... (vezi toată discuția)
Pensionare bogdaneugen bogdaneugen V-as ruga sa ma lamuriti daca sotia mea se poate sa pensiona anticipat. Ea este medic stomatolog, cu o vechime de 37 ani si lucreaza in armata, ca angajat ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)