avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungirea perioadei de acordare a somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungirea perioadei de acordare a somajului

va rog frumos sa imi spuneti : legea (va rog sa ma scuzati nu stiu ce nr are) in care era mentionat ca pana la 31 decembrie se acorda 3 luni in plus la somaj era valabila pt cei care isi depuneau dosarul pana la aceasta data sau pt cei carora le erau desfacut contractul de munca pana la aceasta data??
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:53, 19 Ianuarie 2010
OUG 28/2009
Art. 1
(1) Prin derogare de la dispozitiile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru persoanele care se incadreaza in una dintre situatiile prevazute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, stabilita in conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.
(2) Pentru somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv.

Eu intelg din acest articol ca, daca inscrierea in drepturile de somaj s-a facut pana la data de 31 dec. ar terebui sa beneficieze. Asta inseamna in opinia mea ca daca salariatul a fost concediat in data de 27 dec si a depus dosarul in 30 de zile de la aceasta data el intra in somaj de la data de 27 si are dreptul la cele 3 luni in plus.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
asa inteleg si eu.......
azi la somaj mi-au spus ca doar cei care si-au depus dosarul pana la 31 dec mai beneficiaza de cele 3 luni. vreau sa ma intereresez daca asa este.
multumesc frumos.
mai asteptam si alte pareri.
eventual poate mai e cineva care a depus actele luna aceasta si en spune.
1. Daca mai vreti o confirmare: sunt de acord cu cele spuse de colegul meu, @pneagu, pentru ca asa si este textul de lege.
2. Cei de la AJOFM, din comoditate sau incompetenta sau ordine superioare (!?), fac orice pentru a mai reduce cheltuielile bugetare.
multumesc din suflet celui care mi-a trimis mesajul privat. intr-adevar e tare adevarat ce mi-ati scris si asa voi proceda. maine sun inspectorul si vb cu el. multa sanatate va doresc!!
Parerea mea este sa nu mai sunati si sa nu mai vorbiti. Depuneti dosarul in termenul legal iar in momentul in care primiti dispozitia de acordare a indemnizatiei de somaj in care este inscrisa o perioada mai mica decat cea la care ati fi avut dreptul conform ordonantei de mai sus, contestati-o la tribunal, sectia contencios administrativ. Sa semnati si sa mentionati data primirii pe exemplarul ce ramane la AJOFM.

Alte discuții în legătură

Somaj 3 luni "bonus" bb_yasmi bb_yasmi stiu ca daca intrii in somaj pana la 31 dec 2009 beneficiezi de 3 luni \"bonus\". nu stiu daca m-am exprmat corect, dar intrebarea mea este: daca esti ... (vezi toată discuția)
Perioada acordare somaj bader bader Am incetat raportul de munca pe data de 28.12.2009 si am depus dosarul pe data de 02.02.2010 cand mi s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj.Atunci mi ... (vezi toată discuția)
Somajul sandu649 sandu649 eu am o vechime de peste 27 de ani , acum de la 1-01-2010 am intrat in somaj pentru prima data .Indemnizatia de somaj mi-sa acordat doar pentru 12 luni . Cand ... (vezi toată discuția)