avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungirea perioadei de acordare a somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungirea perioadei de acordare a somajului

va rog frumos sa imi spuneti : legea (va rog sa ma scuzati nu stiu ce nr are) in care era mentionat ca pana la 31 decembrie se acorda 3 luni in plus la somaj era valabila pt cei care isi depuneau dosarul pana la aceasta data sau pt cei carora le erau desfacut contractul de munca pana la aceasta data??
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:53, 19 Ianuarie 2010
pakos, chiar nu vreau sa se ajunga asa departe.
dosarul l-am depus in termen de 25 de zile (deci m-am incadrat) si mi s a spus ca beneficiez de 6 luni de somaj pt ca nu am dosarul depus pana la 31 dec cand expira "promotia"...:))
A, l-ati depus. E bine. Sa stiti ca in urma discutiilor nu veti rezolva nimic. Contestarea deciziei de stabilire a dreptului de indemnizatie de somaj se face in termen de 30 de zile de cand ati primit-o. Procedura este simpla, actiunea e scutita de taxa de timbru si timbru. E singura solutie sa beneficiati de cele 3 luni in plus.
acum am vb cu inspectorul. si m,i-a spus ca e logic ce spun eu. ma v a suna dupa ce introduce dosarul in calculator si imi v a spune ce a "raspuns" calculatorul.
asa e?
Hah, veti vedea daca este asa sau nu in momentul in care veti primi decizia despre care va tot scriu eu. AJOFM au intr-adevar, un soft specializat care calculeaza singur perioada de acordare si cuantumul indemnizatiei. Sa speram ca este actualizat asa cum trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj 3 luni "bonus" bb_yasmi bb_yasmi stiu ca daca intrii in somaj pana la 31 dec 2009 beneficiezi de 3 luni \"bonus\". nu stiu daca m-am exprmat corect, dar intrebarea mea este: daca esti ... (vezi toată discuția)
Perioada acordare somaj bader bader Am incetat raportul de munca pe data de 28.12.2009 si am depus dosarul pe data de 02.02.2010 cand mi s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj.Atunci mi ... (vezi toată discuția)
Somajul sandu649 sandu649 eu am o vechime de peste 27 de ani , acum de la 1-01-2010 am intrat in somaj pentru prima data .Indemnizatia de somaj mi-sa acordat doar pentru 12 luni . Cand ... (vezi toată discuția)