avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, pentru o persoana cu dubla cetatenie Ro si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, pentru o persoana cu dubla cetatenie Ro si USA, de ...

Buna ziua, pentru o persoana cu dubla cetatenie Ro si USA, de origine romana, stabilit a de multa vreme in USA, unde are serviciu si locuinta, in Ro venind doar in concedii, unde e considerat domiciliu si unde resedinta? Acest cetățean solicita program de vizitare minor ce traieste in Ro la adresa sa din Ro, unde de fapt vine in concedii si unde locuieste permanent doar bunicul copilului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 10:44, 26 Septembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
In ceea ce priveste custodie/vizita minor ... jurisdictia se stabileste in functie de resedinta/domiciliul copilului minor. Numai in niste situatii extraordinare o instanta din SUA s-ar putea pronunta intr-o astfel de speta.

In vederea stabilirii pensiei de intretinere, alta poveste. Prin Conventia de la Haga (implementata in SUA printr-un act numit UIFSA) puteti formula o cerere pt stabilire pensie direct intr-un tribunal din SUA, chiar daca minorul nu are resedinta/domiciliu in SUA. In cazul in care obtineti o hotarare in Romania, aceasta poate fi executata prin Ministerul Justitiei, Departamentul Cooperare judiciara internationala....
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2022
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in sua si are ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in SUA si are dubla cetatenie Ro_SUA. Pana acum nu a contribuit cu nimic, fiind absent din viata noastra de 6 ... (vezi toată discuția)
Dilema privind instanta competenta buna ziua! in contextul in ... GeorgeAnonimovici GeorgeAnonimovici Dilema privind instanta competenta Buna ziua! In contextul in care o casnicie s-a intocmit sub legislatie romaneasca, la consulatul Romaniei (dintr-un stat ... (vezi toată discuția)
Drept la custodie in afara casatoriei si tarii de origine bella134 bella134 Fiica mea de 5 ani e nascuta in afara casatoriei in SUA. Doar ce am terminat procesul pentru pensia alimenta care a durat 20 de luni si incepem procesul pentru ... (vezi toată discuția)