avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, pentru o persoana cu dubla cetatenie Ro si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, pentru o persoana cu dubla cetatenie Ro si USA, de ...

Buna ziua, pentru o persoana cu dubla cetatenie Ro si USA, de origine romana, stabilit a de multa vreme in USA, unde are serviciu si locuinta, in Ro venind doar in concedii, unde e considerat domiciliu si unde resedinta? Acest cetățean solicita program de vizitare minor ce traieste in Ro la adresa sa din Ro, unde de fapt vine in concedii si unde locuieste permanent doar bunicul copilului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 10:44, 26 Septembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
In ceea ce priveste custodie/vizita minor ... jurisdictia se stabileste in functie de resedinta/domiciliul copilului minor. Numai in niste situatii extraordinare o instanta din SUA s-ar putea pronunta intr-o astfel de speta.

In vederea stabilirii pensiei de intretinere, alta poveste. Prin Conventia de la Haga (implementata in SUA printr-un act numit UIFSA) puteti formula o cerere pt stabilire pensie direct intr-un tribunal din SUA, chiar daca minorul nu are resedinta/domiciliu in SUA. In cazul in care obtineti o hotarare in Romania, aceasta poate fi executata prin Ministerul Justitiei, Departamentul Cooperare judiciara internationala....
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2022
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la custodie in afara casatoriei si tarii de origine bella134 bella134 Fiica mea de 5 ani e nascuta in afara casatoriei in SUA. Doar ce am terminat procesul pentru pensia alimenta care a durat 20 de luni si incepem procesul pentru ... (vezi toată discuția)
Jurisdictie ContSters121502 ContSters121502 Buna ziua, Se poate sa-mi raspundeti va rog la urmatoarele? as vrea sa stiu daca o sentinta judecatoreasca data la un tribunal din Romania are efect si pe ... (vezi toată discuția)
Custodia unui minor in lipsa unui parinte Lonlon Lonlon Buna ziua, sunt mama a 2 copii minori, casatorita cu un egiptean care are resedinta in Romania pe 2 ani. In lipsa mea, eu fiind in Egipt, el in Romania, el a ... (vezi toată discuția)