avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc la bloc.Suntem 10 apartamente pe scara.Cineva ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc la bloc.Suntem 10 apartamente pe scara.Cineva f insistent ...

Locuiesc la bloc.Suntem 10 apartamente pe scara.Cineva f insistent vrea sa închirieze uscatoria care este la parter.Eu NU sunt de acord.Se poate face închirierea și fără acordul meu?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:23, 28 Iulie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Uscatoria reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 partae comuna de condominiu poate fi utilizata exclusiv de catre un proprietar numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari prin incheirea de contract de inchiriere sau de folosinta
Acordul asociatiei de proprietari se poate exprima prin hotararea adunarii generale unde exista varianta sa nu conteze lipsa dv de acord
1. Nu se inchiriaza parti comune din condominiu, proprietarilor din condominiu.
2. Trebuie acordul tuturor proprietarilor din condominiu, pentru folosinta exclusiva.

Articolul 43
(1) Părțile comune pot fi atribuite proprietarilor în folosință exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți proprietari.
(2) Hotărârea de atribuire în folosință exclusivă se adoptă cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize.
(3) Atribuirea în folosință exclusivă se face în baza unui contract încheiat între asociația de proprietari și proprietarul căruia i se atribuie în folosință exclusivă partea de proprietate comună.
(4) Contractul prevăzut la alin. (3) se încheie pe o perioadă de maximum 12 luni și poate fi reînnoit numai cu acordul ambelor părți și cu respectarea prevederilor prezentei legi.
(5) Veniturile obținute din atribuirea părților comune în folosință exclusivă respectă prevederile art. 70 din prezenta lege.
[ link extern ]
Deci raspunsul la intrebare este ca legal nu se poate. Ilegal da :) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închiriere spațiu comun la bloc Marius Anghel Marius Anghel Bună ziua Din câte știu că să închiriezi la bloc un spațiu ( uscătorie, spălătorie trebuie ca asociația sa aibă 50 +1 ) Eu stau lângă ... (vezi toată discuția)
Închiriere uscatorie bloc probleme cu vecinii DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati. Sunt domiciliat în proprietatea părinților mei,la un bloc si doresc sa închiriez bunul comun din acel bloc,respectiv ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari, 110 apartamente. in curtea ... Cutzache70 Cutzache70 Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari, 110 apartamente. In curtea interioara s-au amenajat 32 de locuri de parcare pentru care lunar, cei care parcam mașinile (pe ... (vezi toată discuția)