avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua .Am avut un conflict cu o colega de munca si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua .Am avut un conflict cu o colega de munca si am fost ...

Buna ziua .Am avut un conflict cu o colega de munca si am fost obligat sa imi dau demisia , ca daca nu imi desfacea contratul de munca indisciplinar.Nu mi se normal ca din cauza la o colega de servici sa te dea afara.As putea sa le fac reclamatie la itm , sau sa-i dau in judecata.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:37, 27 Iulie 2022
Nu v-a dat nimeni afara, dvs. v-ati dat demisia. Demisia este ceva voluntar, personal. Nu trebuia sa va dati demisia, nu va putea obliga nimeni.
Daca va desfaceau contractul de munca puteati face demersuri ulterioare.
Daca v-ati dat demisia, ce reclamati la ITM ? Daca ajungeti in instanta firma va sustine ca dvs. v-ati dat demisia.
V-au obligat sa va dați demisia?
Da.Conflictul era de multe luni dar tot timpul eu nu eram crezut si o ridicau tot pe ea in slavii.O spus ca pe ea nu o da afara mai bine ma da pe mine

Cornel Vasile a scris:

V-au obligat sa va dați demisia?

1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi ... Ioana Gliga Ioana Gliga Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi dau demisia de la locul de munca dar nu sunt de acord sa mai merg din cauza ca nu se respecta ... (vezi toată discuția)
Demisie la solicitarea angajatorului ionyoctavian ionyoctavian Am un coleg care a fost chemat la director si i s.a propus sa isi de.a singur demisia...mentionez ca si.a facut treaba cu unele erori foarte mici pe care toti ... (vezi toată discuția)
obligata sa mi scriu demisia cu preaviz de 11 zile sarrita sarrita Buna ziua ,va rog sa ma ajutati cu unele raspunsuri ,am fost angajata 3,5 ani intr un plafar functia asistent de farmacie ,avand o colega noua aceasta a ... (vezi toată discuția)