avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducerea contribuţiei la pensii cu 3,75%
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducerea contribuţiei la pensii cu 3,75%

Salariaţii care beneficiaza de facilitatile fiscale pentru sectorul agricol și industria alimentară prevăzute în Codul fiscal, beneficiaza de reducerea contribuţiei la pensii cu 3,75% , partea care merge la pilonul II de pensie ( nu sunt obligaţi să contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar la pensia privată Pilon II ).
Intrebarea mea este, de ce, pentru cei care nu au fost obligati si nu sunt inscrisi la Pilonul II trebuie sa se reduca CAS cu 3,75%, daca pentru ceilalti este optional?
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2022
gina68, utilizator

Alte discuții în legătură

In conditiile in care plafonul de aplicare al facilitatilor fiscale ... oana.rom oana.rom In conditiile in care plafonul de aplicare al facilitatilor fiscale in sectorul constructiilor a fost redus de la 30000 lei la 10000 lei, inseamna ca cei care ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon 2 georgetag georgetag as dori sa ma lamuriti in legatura cu pensiile private: -care sunt termenele limita de inscriere, - de cand a intrat in vigoare, -care este dobanda la ... (vezi toată discuția)
Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)