avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZATORUL NU IMI DA FISCALUL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZATORUL NU IMI DA FISCALUL

Buna ziua! Am cumpărat o mașină acum 3 zile și vânzătorul nu îmi poate da fiscalul din cauza unor datorii imense. A spus că vrea mașina înapoi cu suma de 3000 de lei trecută în contract, cu toate că eu am cumpărat o cu 4500 (o greșeală imensa a mea, stiu, e prima mașină pe care o cumpăr și m a influențat sa trec mai puțini, am și martori). Deci întrebarea mea este cum pot trece mașina pe numele meu fara a mai avea nevoie de fiscalul lui. Vreau sa rămân cu mașina nu sa pierd 1500 de lei... Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iancu Alin , utilizator 13:59, 31 Iulie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
O paguba de 1500 este mai mică decât una de 4500.Probabil nu sunteți primul care i-a "cumpărat" masina.
In cartea masinii figurează ca fiind proprietar de mai puțin de 2 luni. Nu știu dacă a fost rău intenționat de la bun început sau in urma neputinței de a scoate fiscalul a vrut să profite de faptul că în contract a fost trecută o sumă mai mică și așa sa se aleagă cu niste bani in plus.

mitabiciclista a scris:

O paguba de 1500 este mai mică decât una de 4500.Probabil nu sunteți primul care i-a "cumpărat" masina.

Mă tem sa nu fie un proces de lunga durata iar la final, persoana respectiva sa nu poată achita nici o cheltuială aferentă judecății incluzând prețul pe care l-am dat pe mașină.

E=mc² a scris:

Angajați un avocat pentru promovarea unei acțiuni pe obligația de a face. Vânzătorul este obligat să elibereze documentele aferente. Nu faceți dumneavoastră demersuri în acest sens decât dacă sunteți asistat de avocat în fața instanței. Necesitatea asistenței juridice de specialitate este justificată prin prisma atât a conjuncturii încheierii contractului de vânzare cumpărare cât și prin prisma formulării și susținerii acțiunii în fața instanței de judecată care presupune pregătire de specialitate. Acțiunea se poate judeca și în lipsă (prin corespondență).

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am mai auzit de întâmplări ca a dvs. și sunt de părere că e o țeapă.
In cartea masinii figurează ca fiind proprietar de mai puțin de 2 luni.

E greu de crezut că are datorii imense dacă acum două luni și-a cumpărat o mașină.

Alte discuții în legătură

Va rog frumos,un raspuns! soriyn soriyn Am si eu o mica,mare problema si in acelasi timp nelamurire: Cam ce s-a intamplat... o sa incerc o mica speta: X(samsar de masini),avand o masina( peugeot) ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu? un om simplu un om simplu Buna, I-am dat in urma cu 2 saptamani suma de 1200 de euro unei persoane sa-mi cumpere o masina pt ca mi-a spus ca atat costa si ulterior am aflat ca el a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? bogdanscutariu bogdanscutariu Buna ziua. As dori si eu cateva nelamuriri sa clarific. I-am dat o suma de bani unui \'\'om de incredere\'\' sa-mi aduca o masina din Germania, si nu am ... (vezi toată discuția)