avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... am o camera incalzita,dar mi se pune in calcul caldura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

am o camera incalzita,dar mi se pune in calcul caldura si pe hol

Buna ziua,
Va scriu in numele mamei mele,o pensionara de 60ani.
Am sa fiu la obiect sa nu risipesc timpul ff pretios celor care imi vor raspunde.
Mama mea sta la bloc si are doar o camera incalzita,asa avrut ea.Dormitorul are 13mp,dar cand merge sa plateasca intretinerea ii apar 16mp.L a intrebat pe dl de la asociatie si i s a raspuns :"Pai doamna v am pus si 3mp holul,cand lasati usa deschisa,incalzeste si holul"
Unde e reglementata asemenea aberatie si cum putem actiona?
Cu respect,
Mihaela Vasile-Tulcea
cartier VEST
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:47, 27 Ianuarie 2011
Buna seara

Mama dvs. sa faca o sesizare catre presedintele asociatie in care sa conteste aberatia introdusa de administrator.
Sesizarea sa fie facuta in dublu exemplar, iar pe exemplarul care ramane la dumneaei sa primeasca si un numar de intregistrare.
In cazul in care presedintele refuza sa primeasca cererea, sesizarea se face prin posta, cu confirmare de primire.
Daca nici asa nu ajunge la presedinte, faceti plangere la primarie.
Sesizarea se face in cel mult zece zile de la afisarea listelor de intretinere.
Va asteptam cu vesti bune.
Dreptul mamei dvs. este prevazut in HG 1588-2007, Art. 12, punctul A - Drepturi, lit. d):
Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în Statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii: (...)
d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste preşedintelui asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile;
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
Armenteros, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu este nicio aberatie. Da, se plateste caldura pe spatiile comune corespunzator cotei-parti indivize de proprietate.
Scuze, am inteles gresit explicatia doamnei. Am crezut ca i-a pus la plata holul din apartament. oricum, cota parte indiviza e in procente nu in metri asa cum a procedat administratorul.
Ma scuzati, dar eu am inteles mesajul doamnei ca si @Armenteros, adica holul apartine locuintei. Asa am inteles eu, deci daca judecam bine in acel bloc repartizarea costurilor cu incalzirea se face dupa suprafata utila. Sigur ca acel hol cu suprafata de 3 mp nu are calorifer, dar intra in calculul sup. utile, deci... cam are dreptate administratorul. Totusi, se pare ca doamna respectiva mai are o camera, o baie, o bucatarie care initial au avut calorifere insa dupa cum s-a precizat, a renuntat la calorifere. Ei, din cate stim situatia este putin complicata pentru ca "cineva" trebuie sa faca niste calcule - adica daca se micsoreaza S.E.T.-ul initial, trebuie sa se micsoreze si suprafata utila incalzita. Si la noi au fost si cred ca mai sunt inca proprietari care au renuntat la caloriferele din bucatarie si baie (destul de mici) si impreuna cu reprezentantii furnizorului am facut o reducere a sup. utile incalzite. Am intocmit un PV semnat tripartit si gata. Nu mai stiu amanunte, dar din cat mi-aduc aminte s-a facut un raport intre SET-ul original si sup. utila totala din scara, raport care s-a folosit pentru determinarea suprafetei utile "ramase".
As mai avea un lucru de spus in legatura cu acest topic: este bine sa ne spuna autoarea topic-ului daca numai mama sa plateste suprafata holului sau fiecarui proprietar din scara i se intampla acelasi lucru si atunci ne lamurim...
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu impartirea caldurii pe apartamente din cauza unei doamne administratoare care nu respecta legea Ciofu01 Ciofu01 In blocul in care locuiesc eu mai bine de jumatate din apartamente au schimbate caloriferele. Eu nu am reusit sa imi schimb caloriferele iar blocul nu are ... (vezi toată discuția)
Calcul calorifere in plus mannyx1 mannyx1 Buna seara. Sunt presedintele unui bloc din Bucuresti si ma confrunt cu urmatoarea situatie: un propritar si-a montat in apartament doua calorifere (bucatarie ... (vezi toată discuția)
Repartizarea costului agentului terrmic ELISABETA PETRI ELISABETA PETRI Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune care este,in cazul asociatiilor de proprietari,legea care guverneaza modul de calcul al consumului de ... (vezi toată discuția)